Начало / Любопитно / 9 нереализирани любовни двойки от любими книги

9 нереализирани любовни двойки от любими книги

 

lordРазминаването – толкова честа съдба на героите в романите. Всички шансове за влюбване и щастлив живот са налице, но просто не се случва; двама души, които просто са родени един за друг, но сякаш не го виждат. Толкова е изнервящо, когато героите, които просто са родени да споделят живота си, поемат по различни пътища. Сайтът Bookstr изброява тези двойки, които са имали пълния потенциал, но просто не са се случили.

1) Хийтклиф и Катрин, „Брулени хълмове”

Не можете да отречете, че има известен чар в това да се завърнеш в родния си град към отдавна забравената любов – клише е, но го обичаме. И въпреки че Катрин умира, преди Хийтклиф изобщо да има шанс, вярваме, че духовете им са заедно. Или поне тя не е с Едгар.

124-580x3862) Хари и Хармаяни, поредицата за Хари Потър

Харесва ни идеята за край на поредицата, в който Хари и Хармаяни са заедно. И сме сигурни, че почитателите ще се съгласят – връзката им е силна и всички искахме да видим повече от нея. Въпреки че и Уизли заслужава любов, нали?

3) Клариса и Сали, „Госпожа Далауей”

Постепено заобичахме Класира и Сали и тяхната любов, която не може да бъде разбита, докато четяхме ромяна на Вирджиния Улф. Но вместо това Клариса се омъжи за г-н Далауей, който, нека признаем, е доста задрямал.

4) Джо и Лори, „Малки жени”

Напълно възможно е чистото приятелство между мъж и жена, но мнозина просто искаха Джо и Лори да се целунат. И, честно казано, бракът й с преподавателя изглежда много по-малко вълнуващ, но някак е в стила й.

5) Катни и Гейл, „Игрите на глада”

Да, ние сме сред почитателите на Гейл. Той познава Катнис по-добре от всеки друг, винаги е бил до нея и иска да избягат заедно – какво повече му трябва на човек? Пийт ще си е чудесно и без нея, все пак той има най-сигурния приятел на света – хляба.

6) Сесилия и Роби, „Изкупление”

За нечелите книгата това ще е страхотно издаване на сюжета, но точно когато всички си мислехме, че тази любовна история най-сетне ще сработи, се оказа, че всичко е било просто във въображението на сестрата на Сесилия. И все още сме й ядосани.

7) Фродо и Сам, „Властелинът на пръстените”

Има купища страници, изписани от феновете за тази двойка, но да се върнем на това колко сладки биха били те заедно всъщност. Сам постоянно говори за това как би направил всичко за Фродо и е очевидна силната и доживотна връзка между двамата.

8) Мариан Дашууд и Уилъби, „Разум и чувства”

Всичко си течешее перфектно, докато Уилъби не се прояви като пълен кретен и не изостави Мариан, за да се омъжи за богата жена. Всички още щяхме да чакаме и злорадстваме над брака им, ако самата Мариан не се омъжи за приятен мъж.

9) Джак Туист и Енис Дел Мар, „Планината Броукбек”

Има ли нужда да обясняваме? Има причини тази история да е толкова успешна и една от тях е, че никой не очакваше този ужасен край. Нека признаем – в главите ни нещата се развиват по съвсем различен начин!

Прочетете още

IMG-20230704-WA0000

Сини като морето!

Примамливо ни канят да потънем в синьо хеликонските книжарници Разходката ни из тях започва с …