Начало / България / Човекът, който не забравя нищо

Човекът, който не забравя нищо

The Last Mile_frontНа 22 юни ще излезе новият трилър на Дейвид Балдачи „Последната миля“ (изд. „Обсидиан“). Книгата е втора в поредицата с главен герой Еймъс Декър – човекът с феноменална памет.

Мелвин Марс е осъден на смърт за убийството на родителите си. До екзекуцията му остават броени минути, но се случва невъзможното. Затворник в друг щат признава, че е извършил престъплението.
Еймъс Декър, който току-що е включен в специален екип на ФБР, проявява интерес към случая „Марс”, тъй като открива в него поразителни сходства със собствената си съдба. И двамата с Марс са били талантливи футболисти, но трагедии са провалили спортната им кариера. Семействата и на двамата са били жестоко убити. И в единия, и в другия случай след дълго време непознат човек прави самопризнания. Които се оказват фалшиви.
Кой е натопил Марс за двойното убийство? Кой иска в последния момент да го спаси от екзекуция? И защо чак сега, след двайсет години?
Скоро след като Декър започва разследването, член на екипа му е отвлечен. Залогът е много по-голям от живота на един осъден на смърт. Декър ще трябва да впрегне цялата мощ на изключителния си ум, за да стигне до истината.

Прочетете още

изтеглен файл (1)

Акцентите на май – четири книги за усилието и удоволствието да продължим напред

Ще ги намерите на касата на всеки Хеликон – четирите традиционни акцента, които носят енергията …