Начало / Критика / Балдачи силен, както го познаваме

Балдачи силен, както го познаваме

Писателят привлича погледи за пореден път

437570059_806888068152652_8648204082986076674_n

„Недовършена работа“ бележи раждането на още една силна поредица на Дейвид Балдачи – започната с „Мъжът от влака в 6:20“. Главният герой е екземпляр, който веднага привлича симпатиите… Травис Дивайн е елитен рейнджър, а в същото време разбира и от финанси. Обучен да убива, той е трудна плячка за своите врагове – и това си проличава още по първите страници на „Недовършена работа“.

Трилърът на Балдачи започва на високи обороти, като скоростта не намалява до самия край. Това кара литературните наблюдатели да отбележат: „Опитът на писателя в този жанр наистина впечатлява, като чрез обратите в действието той ни държи на вълната на интереса…

Сега романът – българският превод е на Богдан Русев, е една от книгите на месеца в „Хеликон“, като няколко пъти поред оглави и класацията за най-продавани художествени творби в книжарниците. Интересното е, че първата реакция след прочитане на „Недовършена работа“ е въпросът дали ще има и трета книга. Което е показателно за качеството на тази!

Иначе усещането за скрита опасност, което преследва по страниците Травис Дивайн, се насажда и у читателя – книгата е лабиринт от загадки, в който героят трябва да открие убийците на Джени Силкуел, разполагала приживе с важна информация. А наред с това се налага Травис да спасява и своята собствена кожа…

Макар че „Недовършена работа“ се явява втора книга от новата поредица за Травис Дивайн, тя може да се чете и самостоятелно. На всичко отгоре 63-годишният писател умело създава сюжетите си и неговите поредици винаги са с много различно и характерно съдържание. А точно това прави герои като Травис обичани и желани.

„Недовършена работа“ разтвори и Краси Проданов
Снимка: @helikon.bg

Прочетете още

Copertina-C08157

Михаела Манасиева за най-романтичната страна: „Италианците са умели разказвачи на приказки“

Книгата ѝ ни води на много интересни места „Италия – вечната приказка“ се опира на любовта …