Начало / България / „Прозорец към родината“ – дарителска кампания на БНТ и „Хеликон“

„Прозорец към родината“ – дарителска кампания на БНТ и „Хеликон“

Всяко дете знае, че книгата е „прозорец към света“. Отгледани и възпитани с тази мъдрост са хиляди българи, които работят и живеят зад граница. Нека дадем възможност на техните деца да четат по нашите учебници, да разгледат незабравими илюстрации към вечни приказки, да проговорят на родния си език.

facebook-korica-2-final-200843-810x0

 Българската национална телевизия и книжарници „Хеликон“ инициират национална дарителска кампания „Прозорец към родината“ в подкрепа на българските училища зад граница. Извън пределите на страната ни те са над 200, около 20 000 ученици от І до VІІ клас имат спомен за България, по разкази на родители, баби и дядовци. Да го съживим заедно чрез страниците на една четена, но запазена книга. Да им пратим късче домашен уют, който може да е скромен, но пък идва от душата ни.

flaer-01-01-200841-810x0

Лятото е идеално време да тръгнем по света, или да го посрещнем с книга. До 15 септември може да дарите за българските деца зад граница това, което ви подсказва сърцето – енциклопедия, приключенски роман, добър учебник, сборник с приказки и т.н. Те ще попаднат първо във вещи ръце – на книжарите във всеки „Хеликон“, а после доставката в чужбина ще осъществи безвъзмездно куриерска фирма „Спиди“.

Подкрепете „Прозорец към Родината“ и във Facebook на: https://www.facebook.com/prozorets/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *