Начало / България / „Прозорец към родината“ – дарителска кампания на БНТ и „Хеликон“

„Прозорец към родината“ – дарителска кампания на БНТ и „Хеликон“

Всяко дете знае, че книгата е „прозорец към света“. Отгледани и възпитани с тази мъдрост са хиляди българи, които работят и живеят зад граница. Нека дадем възможност на техните деца да четат по нашите учебници, да разгледат незабравими илюстрации към вечни приказки, да проговорят на родния си език.

facebook-korica-2-final-200843-810x0

 Българската национална телевизия и книжарници „Хеликон“ инициират национална дарителска кампания „Прозорец към родината“ в подкрепа на българските училища зад граница. Извън пределите на страната ни те са над 200, около 20 000 ученици от І до VІІ клас имат спомен за България, по разкази на родители, баби и дядовци. Да го съживим заедно чрез страниците на една четена, но запазена книга. Да им пратим късче домашен уют, който може да е скромен, но пък идва от душата ни.

flaer-01-01-200841-810x0

Лятото е идеално време да тръгнем по света, или да го посрещнем с книга. До 15 септември може да дарите за българските деца зад граница това, което ви подсказва сърцето – енциклопедия, приключенски роман, добър учебник, сборник с приказки и т.н. Те ще попаднат първо във вещи ръце – на книжарите във всеки „Хеликон“, а после доставката в чужбина ще осъществи безвъзмездно куриерска фирма „Спиди“.

Подкрепете „Прозорец към Родината“ и във Facebook на: https://www.facebook.com/prozorets/

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

amzn1600d

„Амазон” иска да спаси независимите книжарници

Компанията отделя за тях 250 хил. британски лири Става дума всъщност за фонд, който да …