Начало / Класации / Други / 10 години по-късно…от публикуването на…

10 години по-късно…от публикуването на…

collage-2017-06-14Вероятно ви сте струва, че е било вчера, но минаха цели 10 години от публикуването на книги, които превърнаха самата 2007 г. в шедьовър. Сайтът Bookstr ни напомня тези заглавия, които все още вълнуват милионите си читатели.

„Хари Потър и Даровете на смъртта”, Дж. К. Роулинг

Последната и най-чакана част от поредицата на Роулинг беше публикувана на 21 юли. Отвъд очакваната магическа битка между Хари и Лорд Волдеморт, тя отговаря на още куп въпроси. На чия страна е Снейп? Какво ще стане с Хогуортс? Заживяват ли двойките щастливо на финала? През 2007 г. вече бяха отминали две години от пубикуването на предпоследния роман от поредицата за младия магьосник и напрежението достигаше точката на кипене. Читателите бяха толкова нетърпеливи да разберат какво става на финала, че „Хари Потър и даровете на смъртта” се продаде в 8.3 милиона копия само през първите 24 часа от пускането си на пазара и до момента държи първенството за най-бързо продаваната книга в историята.

„Тайната”, Ронда Бърн

Базираната на едноименния филм от 2006 г. книга е необикновена и дава на читателя най-важния подарък в живота. Тя разглежда и прилагането на този дар към различни проблеми – здравословни, във взаимоотношенията с хора, по отношение на успеха. Като цяло книгата носи потенциал да е ръководство по вечно щастие, ако прилагате предложените в нея техники правилно.

„Яж, моли се и обичай”, Елизабет Гилбърт

Тези мемоари описват епичното търсене на собствената идентичност на млада жена, преминаваща през Италия, Индия и Индонезия. Книгата остава в листата с бестселърите на „Ню Йорк Таймс” в продължение на 187 седмици, което е повече от три години. Като следствие от огромния успех на книгата, през 2010 г. се появява и филм, в чиито актьорски състав влизат Джулия Робъртс и Хавиер Бардем.

„Хилядa сияйни слънца”, Халед Хосейни

Написаната от американския автор с авганистански произход книга е публикувана на 22 май и се превръща във втория му бестселър след дебюта му от 2003 г. „Ловецът на хвърчила”. И вторият му роман е ситуиран в Афганистан, а сюжетът е фокусиран върху живота на две жени, страдащи под ударите на насилието и несигурността на войната. Взимащата дъха книга на Хосейни намира място във всяка класация за художествна проза през 2007 г., сред които списъците с най-добрите четива през годината на сп. „Тайм”, „USA Today”, „Вашингтон Пост”, Amazon и още много други.

„Вода за слонове”, Сара Груън

Накратко, това е затрогваща история за отпадането от колежа, за цирков изпълнител и за един очарователен слон. Популярността на книгата изпрати сюжета на големия екран през 2011 г., а главните роли бяха изиграни от Робърт Патинсън и Рийз Уидърспун.

„Затъмнение”, Стефани Майер

Третата част от сагата „Здрач” продължи да представя преплетения живот на Бела Суон, Едуард Кълън и Джейкъм Блек. Излязла на пазара на 7 август, заглавието продаде над 150 000 копия само през първия си ден в книжарниците.

„Снежно цвете и тайното ветрило”, Лиза Сий

Базираният в Китай от 19 век разкрива традицията на пристягането на крака чрез историята на две нй-добри приятелки. Чрез споделените тайни, скръбта и неосъществените мечти Лили и Снежно цвете оцеляват ръка за ръка в патриархалното общество. Невероятните описания на Лиза Сий изследват силата на женското приятелство и непоклатимостта му пред лицето на несгодите.

„Децата на Хурин”, Дж. Р. Р. Толкин

Незавършената творба на Толкин е подредена и окомплектована от сина му Кристофър и публикувана на 17 април, а малко след това се озовава на първо място в класацията на „Ню Йорк Таймс” за художествена литература. Само през първите две седмици след публикуването и са продадени 900 000 по целия свят.

Прочетете още

the-family

Робърт де Ниро на 80 – филми по книги са най-впечатляващи в кариерата му

Живата икона продължава да играе Славният актьор е роден на 17 август 1943-а в Ню …