Начало / България / Мръсните тайни на днешна България

Мръсните тайни на днешна България

Gospodari-na-Morgata-frontНа 8 юни излиза книгата „Господари на моргата“ от известния журналист Огнян Стефанов (изд. „Слънце“).

Тайните на задкулисието винаги са вълнували хората. Кукловоди, фамозни милионери, фалшиви управници, лъжегерои и психопати населяват сенките на паралелната власт в България. В книгата „Господари на моргата“ за първи път научаваме зловещи епизоди и сензационни разкази за този свят на сенките и престъпленията от самите участници в него. Поредица от разговори на автора с Бойко Борисов и банкера Цветан Василев разкриват някои от най-тъмните страни на заговора срещу КТБ. Приближени на премиера лица са получавали огромни суми, ходейки от негово име при Василев. Намесата на ЦРУ, британските и турските специални служби засилва напрежението до точката на кипене. Български политици са подозирани, че финансират терористите от Ислямска държава. Други разграбват пред очите на прокуратурата активите на разгромената банка. Разгадана е и тайната на стенограмата от разговорите при президента Плевнелиев за финансовия колапс през лятото на 2014 г., когато 14 банки са били на ръба. В книгата е посочен за първи път и авторът на онзи SMS, изпратен от член на ВСС до премиера Борисов, предизвикал огромен скандал. За първи път ще научите изпращани ли са военни изтребители да приземят банкера Цветан Василев, както направи Путин с милиардера Ходорковски. Също и как оцеля Василев след решението на тесен кръг негови противници да бъде ликвидиран.

ognqn-stefanovОгнян Стефанов е работил е във вестниците „Стандарт“, „Континент“, „24 часа“ „Българска армия“ и други. Основател е на сайта „Фрогнюз“. Автор е на четири книги. През септември 2008 г. Стефанов е пребит от неизвестни нападатели. Те, както и поръчителите, не са открити до днес. Получава множество наранявания и фрактури. Изпада в кома. Спасяват го лекарите от Военна болница в София. Разследващите предполагат, че журналистът е „наказан“ за разкрития за висши политици и шефове на тайни служби.

Прочетете още

#1

Топ книгата: Жените у нас са по-смели от мъжете

Изстрадала и тъмна България рисува Анна Заркова в новата си книга… България, която ни се …