Начало / Любопитно / Детски книги, които трябва да прочетем отново

Детски книги, които трябва да прочетем отново

Това, че сме пораснали не прави житейските уроци, които сме научили от детските книги по-малко ценни.
Ето някои от книгите, които трябва да прочетем отново като възрастни:

162628_b„Паяжината на Шарлот“ от Елвин Брукс Уайт
Невероятен разказ за едно прасе, един паяк и един плъх – животни, които обикновено намираме за неприятни, но ще обикнем защото, както се оказва, нежността и любовта не винаги се крият зад красива външност.
Една приказка за приятелството и саможертвата. Книга за кръговрата на живота и триумфа на любовта.

 

 

202006_b„Хари Потър и философският камък“ от Дж. К. Роулинг
Първата книга от поредицата на Дж. К. Роулинг за Хари Потър. Историята за едно на пръв поглед обикновенно 11-годишно момче с очила се превръща в невероятно приключение със скрита магия и фантастични животни.

 

 

117451z„Лъвът, Вещицата и дрешникът“ от Клайв С. Луис
Може би сте обикнали поредицата за Хрониките на Нарния като дете, но невероятният нов свят и фантастичната история определено си заслужават да се върнете към тях отново.
Питьр, Сюзан, Едмънд и Луси, четирите деца от семейство Певънзи, са изпратени в старо имение на гости на стар и ексцентричен професор. Играейки си на криеница, четиримата минават през странен дрешник в загадъчен вълшебен свят, скован от лед − света на Нарния.

 

 

128431z„Мечо Пух“ от А. А.Милн
Плюшените играчки на Кристофър Робин оживяват в приказките, които баща му разказва всяка вечер пред камината. Приключенията на Мечо Пух, Прасчо, Йори, Тигъра, Кенга, Заю и Бухала са весели и забавни, а понякога малко страшни.

 

 

201822_b„Гънка във времето“ от Маделин Ленгъл
Първоначално книгата била отхвърлена, защото била „прекалено различна”. Джон Фарар от „Farrar, Straus & Giroux” успява да я оцени и произведението се превръща в класика в научната фантастика. Фантастичната история за междузвездни пътешествия, извънземни планети, зъл безтелесен мозък и свят, подчинен на незнайна тъмна сила, се е превърнала в любима на поколения деца по цял свят. Тази фантастична книга ще бъде една от най-четените истории и за в бъдеще.

 

 

 

644137_b„Мост към Терабития“ от Катрин Патерсън
Животът на Джес Арънс завинаги се променя, когато на първия учебен ден едно ново момиче храбро застава на старта на момчешкото състезание и надбягва всички. В това число и самия Джес, който цяло лято се е готвил да бъде най-бързият в училище. Лесли е необикновено момиче. Двамата с Джес създават Терабития, вълшебно царство в гората, чиито граници се определят единствено от тяхното въображение. Една сутрин се случва ужасен инцидент. Когато най-накрая Джес успява да изплува от бездната на мъката си, той разбира колко много сила и кураж му е дала Лесли и решава да построи мост до тяхната приказна страна.

 

 

 

0500935_b„Анн от фермата „Грийн Гейбълс“ от Луси Монтгомъри
Тя разказва историята на Анн Шърли. Дете с живо въображение, силен характер и любящо сърце, Анн храбро си проправя път в живота.
Книгата ни кара да видим магията на света около нас в природата, в приятелството и съседските взаимоотношения през очите на Анн.

 

 

56741z„Тайната градина“ от Франсис Бърнет
Мери Ленъкс е капризно дете, което мисли единствено за себе си. След смъртта на родителите ù Мери е изпратена при чичо си в старинното и мрачно имение Мисълтуейт. Там разглезеното момиче се запознава с болнавия си братовчед Колин и веселяка Дикън, който обича природата и животните.
Една дружелюбна червеношийка им показва пътя към вълшебна тайна градина, занемарена в продължение на десет години. Мери, Колин и Дикън се захващат с всички сили със съживяването на градината. Свежият въздух, сладкият аромат на рози и грижливо пазената тайна разкриват на децата необикновената красота на живота.

Източник: www.independent.co.uk

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ezgif.com-webp-to-jpg

Морис Сендак – творецът, заобиколен от чудовища

Интересни факти за човека с голям талант и скандално въображение, чиято втора книжка излезе наскоро …