Начало / Читатели / Любовна история или кошмар

Любовна история или кошмар

Габриела Тодорова – „Хеликон Шишман“

206325_b  „Зад затворените врати“ е дебютeн роман на Б.А.Парис, непозната у нас британска авторка. В своята същност книгата й обединява семейна драма с психотрилър и какво ли още не…

На пръв поглед романът показва идеалното семейство. Джак и Грейс имат онова, което за мнозина е мечта – красив дом и верни приятели. Той е преуспял адвокат, а тя – перфектната домакиня. Дотук бихте си казали, че четете чудесна любовна история.

Но дали пък всеки от нас не носи маска, представяйки желания си образ пред другите? Такъв е Джак. Макар и „най-добрият мъж“, той е истински кошмар за своята съпруга. Преживял е емоционален момент в своето детство, който коренно променя живота му. Джак обича страха, търси начини да го предизвика в хората насреща и това му доставя неизпитвано досега  удоволствие. А дали Грейс ще разбере що за човек е в действителност, дали ще успее да избяга от него и какво се случва с двамата, ще откриете, когато се потопите в този напрегнат трилър. Той със сигурност ще обсеби мислите ви!

За да подчертая какъв роман държите в ръце, бих споделила многото му награди за 2016 г. „Зад затворените врати“ е бестселър на The Bookseller, New York Times, USA Today, iBooks. Книгата заема седма позиция в класацията на Amazon и е номинирана за най-добър дебют на на Goodreads. Досега е преведена в 33 страни, а скоро можем да очакваме и нейната екранизация.

Прочетете още

maxresdefault

Топ 10 Ню Йорк Таймс (19 септември– 25 септември)

Вече се класира тук новият роман на Джоан Роулинг от поредицата за Корморан Страйк, която …