Начало / България / Национален конкурс на името на Петко и Пенчо Славейкови за лирично стихотворение

Национален конкурс на името на Петко и Пенчо Славейкови за лирично стихотворение

sl-598x264Община Трявна обявява национален конкурс на името на Петко и Пенчо Славейкови за лирично стихотворение под патронажа на г-н Румен Радев, Президент на Република България.
Славейковата награда се присъжда на български или на чуждестранен автор за лирично стихотворение след провеждане на конкурса. Конкурсът е анонимен и ежегоден. Няма възрастови ограничения. Авторите участват с едно стихотворение от максимум 30 стиха. Текстовете трябва да са неиздавана поезия. Приема се за неиздадено произведение това, което към крайната дата за участие в конкурса не е публикувано (на хартиен носител или в електронна книга) от издател в обособен том, включително в сборник от множество автори. Смятат се за неиздадени и стихотворения, появили се в интернет сайтове или тези, които само са участвали, без да бъдат награждавани, в един или повече литературни конкурси. Самостоятелно публикувани книги не се считат за издадени произведения.
Текстовете на чужд език трябва да бъдат придружени с превод на български език.
Творбите за Националния конкурс „Петко и Пенчо Славейкови“ се изпращат в електронен вариант (два файла – един анонимен и един с име, фамилия, адрес и телефон за връзка) на следния имейл: slavkonkurs.tryavna@gmail.com или на хартиен носител (два екземпляра – един анонимен и един с име, фамилия, адрес и телефон за връзка), адресиран до: гр. Трявна, 5350, ул. „Ангел Кънчев“ № 21, Община Трявна, Конкурс „Славейкова награда“.
Краен срок за изпращане на творбите – 10 май 2017 г. (за тези на хартиен носител важи датата на пощенското клеймо).
Награди:
С промяна в правилата за присъждане и връчване на Славейкова награда през 2017 година ще бъдат връчени четири награди − първа, втора, трета и награда на публиката. От 15 май всички творби на участниците в конкурса за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови ще бъдат качени на уебсайта на Община Трявна, където ще се проведе онлайн гласуване за избиране на фаворит на публиката.
Носителите на първа, втора и трета награда както досега ще се определят от жури, чийто състав се назначава със заповед на кмета на община Трявна.

Славейкова награда – 2 500 лв. и почетен плакет.
Втора награда – 1 000 лв. и почетен диплом.
Трета награда – 500 лв. и почетен диплом.
Награда на публиката – 500 лв. и почетен диплом.

Допълнителна информация:
Кольо Дабков, тел. 0677/6 23 85, моб.тел. 0899943157, e-mail:k_dabkov@abv.bg

Прочетете още

pencho-slaveykovs-150th-birthday-5184701800120320-hp

Google почете 150-ата годишнина от рождението на Пенчо Славейков

Интернет търсачката Google почете със специален дудъл рождението на Пенчо Славейков. Поетът е роден на …