Начало / България / Две важни литературни събития преди Световния ден на книгата

Две важни литературни събития преди Световния ден на книгата

201104171419183724С две прояви предварително ще бъде почетен Световният ден на книгата. Ще бъде връчено отличието „Цветето на Хеликон“ − за най-продавана книга на български автор за миналата година между 12-те номинирани за наградата през 2016, и ще бъдат раздадени наградите за къс публикуван разказ на автори до 35 г. „Рашко Сугарев“ от Национален дарителски фонд „13 века България“.
Това ще стане на 20 април, четвъртък, в 16.00 часа в „Хеликон-Витоша“. Миналогодишният носител на приза „Цветето на Хеликон“ бе Катерина Хапсали − за романа си „Гръцко кафе“.
Сред досегашните носители на наградата са Виктор Пасков, Алек Попов, Боян Биолчев, Калин Терзийски, Захари Карабашлиев, Михаил Вешим, Георги Господинов.
Проявите са посветени на Световния ден на книгата, който се чества три дни по-късно на 23 април.
indexЖури в състав Димитър Коруджиев − председател, Георги Величков, Деян Енев и Теодора Димова пък определи новите лауреати на конкурса „Рашко Сугарев“. Изпълнителният директор на НДФ „13 века България“ Митко Тодоров ще им раздаде отличията.
След обявяването на новия носител на „Цветето на Хеликон“ известни наши творци ще прочетат откъси от свои любими произведения. С това те ще отбележат съпричастието си към повика за повече и по-интересни четива и подкрепата си за четенето като важно за духа занимание. Очаква се да се включат известният наш график проф. Иван Газдов, писателите Георги Константинов, Мирела Иванова, Георги Господинов, Алек Попов и др.

Заповядайте!

Прочетете още

206924_b

За джаза и софийските магьосници

Мариана Рангелова – „Хеликон-Славейков“ Мартин Колев, познат със сборника разкази „Микро” и като носител на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.