Начало / Свят / Имението на Дикенс се продава за 5,2 милиона паунда

Имението на Дикенс се продава за 5,2 милиона паунда

 

PAY-PROD-SWNS_DICKENS_SALE_02Имението на Чарлс Дикенс на морския бряг е обявено за продан за 5.2 милиона паунда. В Блийк Хаус, което по-късно е преименувано на Форт Хаус, авторът пише романа си „Дейвид Копърфийлд“. Дикенс прекарва летата си в подобния на замък имот през 40-те и 50-те години на 90 век, а в последните пет години мястото работи като хотел. Той предлага великолепна гледка към близкия крайбрежен град и е преименуван в чест на Дикенс. Настоящите собственици са реставрирали имота в пълния му блясък и той се продава заедно с всички прилежащи мебели и исторически предмети.

Това не е първият опит за продажба на имението – през 2014 г. то беше обявено за 2 милиона паунда. Собственикът Ричард Хилтън го придоби преди 13 години с идеята да го превърне във фамилен дом. „Усетих, че това е съдбата ми. Не бях чел Чарлс Дикенс, но в момента, в който видях имението, знаех, че трябва да го притежавам“, споделя Хилтън и още: „Реших, че трябва да е мое и премахнах всички пречки по пътя си. Никога не съм съжалявал, че го купих, но сега е време да се разделя с него. Здравето ми е много влошено. Като хотел мястото е чудесно, има седем стаи, предложихме фантастични вечери за Коледа и Нова година. Може да послужи като добър бизнес за някого или отново да стане фамилна къща, каквато беше за нас в продължение на осем години“.

В описанието на имота пише: „Къщата е известна като Форт Хаус, тъй като е била резиденция на капитана на местния форт по време на Наполеоновите войни. Това е едно от любимите места на Чарлс Дикенс през лятото и в нея той пише „Дейвид Копърфийлд“ през 1851 г. и планира романа си „Студеният дом“. Сградата носи и това име след публикуването на книгата. На приземния етаж функционира Музей на контрабандата, главното махагоново стълбище и някои от камините са запазени в оригиналния им вид“.

Прочетете още

Drood-Monthly-Part-crop-straight

Есе, в което Патриша Корнуел разплита мистерията на посления роман на Дикенс, е показано на изложба

Есе, в което авторката на бестселъри Патриша Корнуел предлага своята версия за финала на последния …