Начало / Любопитно / 11 неща от „Бриджeт Джоунс“, които изчезнаха

11 неща от „Бриджeт Джоунс“, които изчезнаха

 

Bridget_Jones's_Diary_OST_US_CoverКолкото и невероятно да звучи, от първата поява на непохватната британка Бриджeт Джоунс изминаха 16 години. Да, преди 16 години Хелън Филдинг публикува неповторимата история за самотни момичета, показвайки на всички тях, че всъщност не са сами – нито в провалите си на партита, нито в намирането на подходящ приятел. Но отвъд вечните съвети за успешна среща в първата книга има много неща, които просто вече не съществуват според www.redonline.co.uk.

 

Да прослушаш телефонния си секретар

В наше време проверката е дали той е онлайн и дали е видял съобщението ни.

Батакът в кухнята

Отдавна отминаха дните, когато кухнята заприличваше на бойно поле за едно прилично ястие. Днес всеки знае поне 5 от 30-минутните лесни и здравословни рецепти на Джейми Оливър.

Видео записите

Днес всеки може да запише всичко и дори да го сподели с мълниеносна бързина – от вечерните новини до паметна случка на улицата.

Съобщения на телефонния секретар

Днес те са заменени от съобщения в най-различни комуникационни канали, които могат да бъдат наистина опасни, ако са оставени в нетрезво състояние.

Листовки с ваканции

Кога за последен път отидохте в пътническа агенция и си тръгнахте с няколко брошури за ваканции? Именно. Днес избираме следващата дестинация на база Instagram и букваме нощувки и полети от къде ли не.

Подвижен телефон

Всъщност какво беше това? Мобилен телефон? Объркващо.

Получаването на оферти за работа в пощата

Напоследък в пощенските кутии попадат само неплатени сметки, а поканите за работа са оставени за LinkedIn.

Пушенето на закрито

Слава Богу, това го няма вече почти никъде!

Телефони във влака

Още веднъж – какво точно е това?

Взимането за среща

За това си има таксита, нали така?

Безумни диети

Днес на мода е балансираното хранене, палео готвенето и веган рецептите. Здравето се превръща в начин на живот, не в крайна диета, която изцежда всичко от тялото, не само килограмите.