Начало / Любопитно / Най-разпространените книжни суеверия

Най-разпространените книжни суеверия

74388936a3a083c5f1bda2d35864b9ecСуеверията са всичко друго, но не и рационални, но те са истинска мания за тревожните сърца, които страдат, когато не могат да контролират заобикалящия ги свят. Но не ги съдете прибързано – статията на www.bookriot.com е само за тези суеверия, които владеят запалените читатели. Техният генезис обикновено е още в детството, ето кои са и най-разпространените от тях:

Ако преминеш покрай книжарница, трябва да влезеш

Това е задължително, ако държите книжната ви карма да остане чиста. Отделете поне няколко минути, поговорете с книжаря, разгледайте най-продаваните заглавия и се отдайте на това приятно суеверие.

 Винаги купувайте бройка книги, която се дели на 3UsedBooks2_0

Веднъж влезете ли в книжарницата, не виждам как ще си тръгнете, без да си купите книга. Нима искате да си навлечете лош късмет? При избора имайте предвид, че 3 е щастливо число, а само една книга изобщо няма да ви е достатъчна. Изберете още една, а после прибавете и друга. А ако сте се спрели на четири книги, трябва да вземете още две, за да възстановите баланса във Вселената. Книгите трябва да се купуват на тройки, за да успокоите душата си.

13 книги не са добри за читателската карма

Това означава никога да не трупате купчини от по 13 книги, защото това със сигурност ще ви донесе лош късмет. Когото и да попитате, ще ви каже, че истинските любители на четенето никога не нареждат книгите си в купчини по 13, защото така те ще продължат да растат, а те няма да довършат нито едно от заглавията.

„Currently Reading“ списъкът на GoodReads е Бермудски триъгълник

Списъкът с книги, които в момента четем и сме отбелязали като такива в GoodReads, е своеобразен Бермудски триъгълник – нека си признаем, че никога не дочитаме тези издания. А книгите в този списък трябва да бъдат прокълнати и вие просто трябва да забравите за тях. Проследявайте четенето си, но не предизвиквайте съдбата с вписване на нови заглавия в този списък.

a9b8d0e823f36713e50022467fd5e9c5Книгите си отмъщават

Всеки път, когато съсипете книга, взета на заем от приятел или от библиотеката, едно томче от вашата библиотека се оказва безвъзвратно унищожено. Не сте ли забелязали? Затова трябва да уважавате книгите на ближните си така, както държите на вашите собствени.

Винаги си носете втора книга

Книжната карма гласи, че ако завършите книгата, която четете, по време на парти, трябва да започнете да си говорите с хората около вас. За да се предотврати това застрашително зло, винаги имайте още една книга под ръка.

Прочетете още

20151006165136-introvert-reading-books

Странните неща, които правят книгоманите

Никога няма да забравя изумената физиономия на съпруга си, когато един ден се прибра и …