Начало / Свят / В Япония вече се продава най-новият роман на Харуки Мураками

В Япония вече се продава най-новият роман на Харуки Мураками

1Q84-1Най-новата книга на световноизвестния японски писател Харуки Мураками вече е в продажба в родната му страна, съобщава ТАСС. Продажбите стартираха точно в полунощ местно време. Двутомната творба е под заглавие „Убийството на командора”. Стотици почитатели на творчеството на писателя в цяла Япония извиха опашки пред книжарниците в очакване на старта.Разочаровани останаха само жителите на северния град Сапоро, където заради дерайлиране на товарен влак продажбите тръгнаха по-късно.

Японското издателство „Синтьоса” пазеше в тайна не само фабулата на „Убийството на командора”, която се развива върху 1000 страници, но и външния вид на корицата. Първоначалният тираж е 1 млн. екземпляра. Критиците обаче са единодушни, че веднага ще се наложи отпечатване на допълнителни бройки. Почитателите на Мураками започнаха активно да обсъждат евентуалното съдържание на книгата, след като на 10 януари беше огласено заглавието на романа.

Преобладава мнението, че историята ще бъде с елементи на жанра фентъзи. Освен това, думата „убийство” в заглавието се „разчита” по-скоро като образ. Мнозина смятат, че книгата ще е посветена на природното бедствие, сполетяло Япония през 2011 година. 68-годишният Харуки Мураками е сред най-популярните световни автори. Книгите му са преведени на 40 езика.

Прочетете още

60144957

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (28 ноември – 5 декември)

Ще изпратим отиващата си година с нов случай на детектив Хари Бош, който през 2022 …