На фокус
Начало / Свят / Джон Гришам анонсира нов роман през юни

Джон Гришам анонсира нов роман през юни

John-Grisham-Naomi-LoomisЕдин от най-продаваните автори на трилър в световен мащаб Джон Гришам обяви предстоящото издаване на новия си роман – „Camino Island”. Днес писателят навършва 62 години, а датата за публикуване на 30-ата му книга е 6 юни. Тъй като читателите на Гришам са свикнали да получават нов трилът от него всяка есен, издателите му успокояват – и през 2017 г. октомври ще премине под звездата на американския хитов писател.

„Camino Island” разказва за кражбата на пет ръкописа на Ф. С. Фицджералд от библиотеката на Принстън и въвежда читателите в черния пазар на редки издания. Докато ФБР разследва гражбата, млада писателка се впуска в собствено преследване на известен книжен търговец, за който се смята, че притежава най-ценните документи.

„Развълнувани сме, че през 2017 г. ще предложим на пазара две книги на Гришам”, споледят издателите и още: „Първата, „Camino Island”, е приключение в най-висша форма. Джон е надминал себе си, разказвайки за откраднати ръкописи на Фицджералд, за света на книгоиздаването и продажбите и за играта на котка и мишка между престъпниците и федералните власт. Втората книга, която ще излезе пред октомври, е в духа на класическите съдебни трилъри на Гришам”. Джон Гришам повдига завесата пред предстоящата си книга в кратко блиц интервю.

Как се роди идеята за книгата?

Роди се по време на 10-часово пътуване с кола до Флорида. Обичам редките книги и книжарниците и книгата просто се появи по пътя.

Правихте ли проучвания и виждали ли сте наистина ръкописи на Фицджералд?

Колекционирам първи издания и донякъде познавам темата, изумителна е. Никога не съм  виждал колекциите на Фицджералд и умишлено стоя настрана.

Изпитвали ли сте някога писателски блокаж?

Засега – не.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …