Начало / Свят / Париж и разкази – в новия бестселър на Джоджо Мойс

Париж и разкази – в новия бестселър на Джоджо Мойс

paris-for-one-ec499bd5-5587-4065-b16a-19af1eb07271Напоследък, всичко, което излезе от клавиатурата на Джоджо Мойс се приема като злато. Писателката нашумя с раманса „Аз преди теб“, който вече е и по киноекраните. Книгата й бе като ракета носител за успеха и след това Мойс постоянно вълнува читателите си с романи като „Корабът с булките“, „След теб“, „Един + един“ и т.н.

В хит се очертава да се превърне и последната й книга „Paris for One and Other Stories“, твърди в. „US Today”. Изданието включва едноименната чаровна новела „Paris for One“ и няколко разказа.

„Paris for One“ е лека като френски еклер история, която ще накара и най-коравосърдечните да се усмихнат. Книгата е като ваканция за авторката. И то не къде, а в Париж. Сюжетът разказва за 26-годишна англичанка, която има добра, но отегчаваща работа. Решаа да отиде на разходка в Париж за уикенда с приятеля си Пийт. Несериозният любим обаче не се явява на гарата и тя тръгва сама… А какво я очаква в столицата на любовта, всеки може да се сети и сам.

Мойс се оказва и добра разказвачка, когато става дума за кратки форми като разкази. Доказателство са включените в томчето „Between the Tweets“, „Love in the Afternoon“  и „A Bird in Hand“.

„Тази книга не беше обикновено упражнение по писане. Всеки от тези текстове е създаван по различна причина. Някои са за литературна благотворителност, други – за списания, трети – за радио програми. Но в един момент разбрах, че от тях може да се получи добра компилация. Тогава се върнах към текстовете, поизлъсках ги, някои разширих. В някои случаи бях изненадана да разбера, че съм ги забравила. За някои нямах идея какво съм искала да кажа и какъв би могъл да е краят. Но това често се случва и е една от забавните страни на професията“, каза самата Мойс за новата книга.

Прочетете още

220542_b

Доза романтика, за да изпратим усмихнати май

„Повелителката на конете” е от ранните романи на Джоджо Мойс Една от хубавите черти на …