На фокус
Начало / Ревюта / Доза романтика, за да изпратим усмихнати май

Доза романтика, за да изпратим усмихнати май

„Повелителката на конете” е от ранните романи на Джоджо Мойс

jojo

Една от хубавите черти на пролетта е тази, че изведнъж ставаме по-романтични. Сякаш природата ни помага това да се случи. Разцъфналите цветя и зеленината ни карат да полетим.

Вярно е и обаче и това, че тази пролет е като никоя друга. Обърканото заради пандемията всекидневие ни показа как да ценим повече чисто човешките контакти. Буквално, цената на прегръдката изведнъж порасна.

Затова е хубаво, че можем да разтворим и такава книга като „Повелителката на конете” (изд. Хермес, превод Илвана Гарабедян, 496 стр.) – буквално история, която излъчва топлина. Гаранция за това е името на Джоджо Мойс на корицата. Навлязла вече в по-зрелия си период на писане, 50-годишната сега авторка създава взаимоотношения, които ни карат да сме внимателни в собствените си контакти с другите.

Сюжетът на „Повелителката на конете” ни изпраща в Лондон, където Анри обучава своята внучка да язди… поне докато не се случва голямо нещастие. Но животът така преобръща нещата, че 14-годишното момиче среща една уважавана адвокатка, която също е принудена да започне живота си наново.

И от тази странна двойка ще научим много неща

Джоджо Мойс е сред малцината, удостоени двукратно с награда за най-добра романтична книга на годината

_methode_sundaytimes_prod_web_bin_2abdccdc-e453-11e9-ad63-2dc2cb80bbf7

 

„Повелителката на конете“ е написана през 2009-а. На практика, тя предхожда знаменитата серия „Аз преди теб”. Мойс е налучкала стила си и разкрива колко талант крие в себе си. Затова ни очаква интересна среща с любим автор. Удоволствие е да прочетем „Повелителката на конете” и на български! И да усетим онова топло чувство, което ни кара да си зададем изключително важен въпрос…

Какво точно означава да си роден под щастлива звезда?

Текст Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

238412_b

„Клубът на странните деца“ – не ги отписвайте!

Детски чешки роман събира четири хлапета със специални потребности Изкушавам се да започна отзад напред, …