Начало / България / Усмивки с новото издание на биографията на Никола Анастасов

Усмивки с новото издание на биографията на Никола Анастасов

203155_bБиографията на един от най-обичаните български актьори – Никола Анастасов, ще излезе до дни на българския книжен пазар. Смях, смях, смях, примесен с леки облачета тъга в сладкодумните разкази и преживелици на един от най-любимите комедийни актьори на България ще предложи трудът на Ирина Канушева „Истории с усмивки“.

За любопитните книгата ще предостави малко сладко бягство в спомените. В нея се разказва за големи театрални спектакли и значими кинорежисьори, за талантливи актьори и артистични празници, от което имаме нужда. Тази биография може би има дори още по-голяма важност днес, когато дефицитът на искрени емоции е завладял живота ни, защото е открита територия за хумор и любов, в която всеки е добре дошъл.

Книгата прелива от весели и драматични случки, разказани с познатото чувство за хумор и самоирония от Кольо Анастасов. Най-бляскавите години на Сатиричния театър, прохождането на телевизията в България и други славни истории от работата му в радиото и киното в продължение на повече от половин век, създават пъстрия портрет на един артистичен талант. Винаги на предна линия, там, където е най-трудно, но и най-благодатно, с най-добрите и можещите на своето време, един от тях, Кольо си остава човекът-усмивка, дарил с незабравими емоции хиляди хора.

Животът на Никола Анастасов отново е пред вас – превърналата се в библиографска рядкост автобиография на актьора се издава обновена и допълнена от издателство „Слънце“.

Прочетете още

snimka(2)

Весела Ангелова: В големия Уолт Дисни винаги остава и детето Уолт

Разговор за биографията на славния кинаджия с нейния преводач Избрахме необичаен начин – с цитат, …