Начало / Интервюта / Оставете се ангелите да ви водят

Оставете се ангелите да ви водят

1443690026Ради Тишелова (с творчески псевдоним Оура Лов) е рейки мастер, учител по прана и енергийно лечение към института за вътрешни науки – Австрия, създател на собствена система за скулптиране на тялото. Първият й роман „Пчелата“ пожъна касов успех, а „Докосване“, изпълнен с мистични проекции и практически техники за медитация, действа терапевтично.    

За какво докосване разказва твоята книга?

То е едно тайнствено, нежно, феерично, ангелско докосване от невидимия свят. Докосване от ангели.

Как „Докосване“ надгражда „Пчелата“?

Ако в „Пчелата” героите Рая и Оуз търсят себе си и се оглеждат един в друг, то тук, в „Докосване”, Ани и Виктор вече се свързват със света на ангелите. В „Пчелата” главните герои  преминават през времето и пространството, за да  разбират идеята за вечната душа и причината да се срещнат след много инкарнации, както и да си отговорят на въпроса, който всеки си задава: „Кой всъщност съм аз?”. В „Докосване” Ани и Виктор също търсят себе си – единият обикаляйки света, изоставяйки снобския си живот, а другият – потапяйки се в дълбините на духовното, и накрая успяват да изградят стабилна връзка със своето висше Аз. Те се чувстват вече цялостни сами по себе си и не търсят любовта навън, а просто я излъчват. Затова и успяват да се вдигнат на онази вибрация, която ги свързва с ангелите. Успели да се свържат с тях, героите осъзнават, че именно те са ги събрали заедно, отвели са ги на вълшебни места, едно от които е България. Тук вече всеки поема мисията на душата си като път на собствено израстване. Те се отдават на творчески проекти и осъзнато работят върху трайното установяване на радостта като светоусещане, а любовта е неизменна част от живота им. Ани и Виктор завършват подготовката си като бъдещи родители на новото поколение деца. Тяхната чувствителност ги свързва с онзи свят на чудеса, в който живеят ангелите. А България е любима тяхна дестинация.

141496978Защо при катастрофа става срещата им?

Душите се познават преди да се срещнат телата им. Ани разпознава душата на Виктор от предходна инкарнация, но не е успяла да изживее любовта си с него. Тя е чувствителна млада жена, която се оставя на интуицията да я води и така се свързва с майката на главния герой. От разказа на личния му шофьор разбира, че той е плейбой  и живее единствено за работата си. В нормална ситуация тя няма как да се запознае с него или поне да го разпознае като сродна душа, но ангелите са около нас и ни водят. Трудното в ситуацията е, че Ани не разбира до последно кой всъщност е Виктор, защото един ангел му помага да оцелее след катастрофата и изненадващо бързо да се възстанови. Тя се влюбва в ангелската  харизма на героя и е трайно омагьосана. Това отключва женската й природа, която тя от дълги години потиска. Помагат й също уроците на една местна лечителка от остров Бора Бора, за която невидимият свят не е празен и тя свободно комуникира с ангели.

Двамата герои са много различни като стандарт на живот и това прави връзката им сложна. Всеки сам търси път към себе си, борейки се със собствените си страхове и чак след това осъзнато решават да заживеят заедно.

216933979Може ли да кажем за Виктор, че е паднал ангел?

Много хора тълкуват неправилно т.н. „паднал агел”. За мен това е светла душа, която се жертва с идването на Земята, за да вдигне вибрацията на човечеството със своето присъствие. Ако приемем, че душата на Виктор инкарнация след инкарнация е изкристализирала и се е превърнала в ангелска силна енергия, то може да се каже, че е такъв. Затова и много други ангели му помагат да си спомни кой е и каква е неговата мисия. Ани се явява също една много мощна енергия, която му помага да се върне в тялото си и да не се отказва от живота.  По този начин тя освобождава и ангела, който поддържа живота на Виктор след преживяната катастрофа. Един за друг те си стават ангели-хранители – Ани на Виктор и обратно.

Как да разпознаем ангелското присъствие около себе си или как да го повикаме?

Молитвата е най-мощният метод за свързване с ангелите, а медитацията ни дава достъп до техния свят.  Когато се чувстваме щастливи, въодушевени или, както казват, „окрилени” значи наоколо са ангелите, но заслугата, че сме се свързали с тази вибрация и сме ги повикали е наша.  Понякога тяхното присъствие наричаме интуиция, друг път – творческо вдъхновение. За творците е музата, а за откривателите – новаторска идея. Ние чуваме ангелите с вътрешното си ухо. Това е глас, който тече и можем да го разпознаем като различен от нашия, който често не покрива напълно собственото ни мислене, по-скоро е наш коректив. Така разбираме, че някой друг ни говори. Много хора се страхуват, че могат да им говорят и по-низши създания от невидимия свят. Но, повярвайте ми, няма опасност това да се случи, ако сте настроени на високата вибрация – на чистата любов. Тогава на практика ставате защитени от тъмни сили, които се привличат от негативните мисли и страхове.

Ангелы-БогаНе е ли ангелът една чисто психическа проекция?

В никакъв случай. Ангелите са огромна енергия, която съществува. Тук логиката не върви и няма как да обясня накратко тяхната ангелска структура. Но факт е, че присъстват във всяка религия и се споменават във всяка свещена книга. Ако се настроим на тяхната вълна, можем да разберем много за себе си. Когато съм притеснена, те ме успокояват. Ако ми е самотно, ми дават утехата, че не съм сама. Когато ми е тъжно, осъзнавам, че трябва да променя вибрациите си, за да не ги отпъждам от себе си. Вслушвайки се в тихия им гласец, ще чуем как ни пращат сигнали. Аз буквално съм виждала ангелски облаци, които се образуват на небето. Научила съм се да следя знаците, които ми оставят. Често, когато се отпуснете и просто се разхождате, без да определяте някакъв маршрут, се озовавате на места, които се оказват ключови в живота ви. Ще се озовете в точното време някъде, където може да сте повикани да помогнете на човек в нужда. Може да се запознаете с хора, които след време ще са важни за вас. Оставете се ангелите да ви водят и следете знаците. Бъдете отворени за всяка изненада, която ви очаква.

Те биха ли ни изоставили заради лошите ни постъпки?

Ангелите винаги откликват на молитвите. Те са посредници между нас и Бог, затова абсолютно никога не сме сами. За тях няма лош и добър човек, просто когато вярата ни е по-слаба, ние губим връзката си с тях. Всеки човек има своя ангел хранител, понякога два, а може би и повече. Има и ангели, които закрилят сродни души – такъв е случаят в книгата. Някои закрилят цели фирми, дори държави. Неслучайно в „Докосване“ намесвам идеята за фирма, която трябва да използва знанията на служителите си, за да създадат нещо заедно, а не да рушат.

images_2015_02_981_11Защо децата установяват по-лесно контакт с ангели?

Те са по-сензитивни. Чисти души с позитивна настройка. Затова често си пожелаваме да си останем деца – защото е хубаво чувството на свобода да пътуваш в красивия свят на мечтите, който е най-близо до ангелския. Аз лично съм закърмена с много приказки за феи и магьосници. Едно дете, което е израснало по този начин, по-лесно се свързва с невидимия свят, но родителите трябва да са подготвени за подобни странности.

Ангелският портал в книгата съдържа много ценна информация. Мислиш ли да напишеш нещо с повече теоретично знание по тази тема?

Не зная. Животът ще покаже. За ангелите може да се пише много, но също така е отговорно и трудно начинание. Понякога не могат да се опишат някои ангелски послания, защото човешкият  ум не е настроен да асимилира подобна информация.

рупитеВярваш ли, че в България има места, които са толкова енергийно заредени, че пребиваването там е като усещане за друго измерение?  

Да. Има много и си мисля, че не всеки може да понесе тази чиста енергия. Може би затова и толкова хора предпочитат да живеят в чужбина. Въпреки това наблюдавам и позитивна тенденция – млади хора, водени от вътрешна необходимост, нека го кажем – от ангели стигат до планини и гори, до различни местности със силна енергия. Сигурна съм, че все повече българи, които са по света, ще започнат да се връщат заради нея, защото такива места другаде не съществуват.

Интервюто взе Людмила Еленкова

 

Прочетете още

1443690026

Оура Лов ще гостува в „Хеликон Стара Загора“

Оура Лов – авторката на „Пчелата“ и „Докосване“ ще гостува в книжарница „Хеликон Стара Загора …