Начало / Без категория / Ангели, прелетели в книгите

Ангели, прелетели в книгите

Седем заглавия точно като за Архангеловден

figurine-plaster-3495804_1920

Празникът е един от най-специалните у нас. Всеки има ангел-пазител според християнството. А точно от книгите може да научим как да общуваме с него, как и ние самите мъничко да сме ангели. Пък и именниците на днешния ден са толкова много. Просто да ти стане ангелско!

158107_b

1. Концерт в памет на един ангел“ от Ерик-Еманюел Шмит

Безкрайно нежна история от един творец, който сякаш знае задния вход към свръхестествения свят. И тук задава повече от важен въпрос – свободни ли сме, или просто следваме съдбата си.

208097_b

2. Рицарят на ангелите“ на Жюлиет Лор

Книга, посветена на Рене Мей. Лечителят казва, че безусловната любов е най-силното лекарство, а точно това е и ангелската концепция за живота ни. Самият той се опитва да разбере смъртта и всъщност обяснява, че нея я няма. Да се ослушаме тогава за ангелите!

207684_b

3. Тъгата на ангелите“ Йон Калман Стефансон

Ангелите също плачат, убеден е исландският автор. И подхваща своята красива, но все пак горестна история, която ни кара да се замислим над слабостите си, да преброим грешките. По ангелски лирична, книгата се отличава и с топлия си стил, със силата, която влива.

192662_b

4. По-добрите ангели на нашата природа“ на Стивън Пинкър

Задълбоченото изследване показва как живеем в епоха на мир и може би баланс – напук на всичко, което сме склонни да мислим за онова, което ни заобикаля. Авторът показва как се развива насилието и какви са пътищата да го преодолеем. С други думи, да потърсим ангелите в себе си.

192498_b

5. Сънища с ангелите“ от Дорийн и Мелиса Върчу

Ако ангелите имат посланик в нашето измерение, със сигурност това е Дорийн Върчу. Целият си живот посвещава на умението да общуваме с невидимото. Мелиса е нейната снаха, така че начинът, по който работят заедно, е повече от любопитен! Но на първо място и в тази книга са ангелите…

183179_b

6. Повикът на ангела“ Гийом Мюсо

Дали пък нетленните ни закрилници не си правят понякога с нас и шегички – поне това му хрумва на човек от „Повикът на ангела“. Френският писател така оплита факти и обстоятелства, че читателят само се чуди кой луд ангел ще се заеме със задачата да събере животите на Мадлин и Джонатан. Но ето че вече се чува мах на криле

193119_b

7. Книга за Ангел“ на Елена Пеева-Никифоридис

Ето пък я историята на един български Ангел. Съвсем истински, от кръв и плът – поне е бил, де, защото и той сега е вече от нетленните. Книгата е създадена в памет на пловдивския живописец Ангел Василев, който напуска света ни през 2014-а. Неговият свят е по страниците ѝ. И боли от тях, но и пълнят сърцето.

Архангеловден в книги описа Краси Проданов

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

rainbow books web hero

15 книги за различната любов

Изпращаме с тях юни, който се отбелязва и като прайд месец ЛГБТ-литературата, както можем да …