Начало / Без категория / Ангели, прелетели в книгите

Ангели, прелетели в книгите

Седем заглавия точно като за Архангеловден

figurine-plaster-3495804_1920

Празникът е един от най-специалните у нас. Всеки има ангел-пазител според християнството. А точно от книгите може да научим как да общуваме с него, как и ние самите мъничко да сме ангели. Пък и именниците на днешния ден са толкова много. Просто да ти стане ангелско!

158107_b

1. Концерт в памет на един ангел“ от Ерик-Еманюел Шмит

Безкрайно нежна история от един творец, който сякаш знае задния вход към свръхестествения свят. И тук задава повече от важен въпрос – свободни ли сме, или просто следваме съдбата си.

208097_b

2. Рицарят на ангелите“ на Жюлиет Лор

Книга, посветена на Рене Мей. Лечителят казва, че безусловната любов е най-силното лекарство, а точно това е и ангелската концепция за живота ни. Самият той се опитва да разбере смъртта и всъщност обяснява, че нея я няма. Да се ослушаме тогава за ангелите!

207684_b

3. Тъгата на ангелите“ Йон Калман Стефансон

Ангелите също плачат, убеден е исландският автор. И подхваща своята красива, но все пак горестна история, която ни кара да се замислим над слабостите си, да преброим грешките. По ангелски лирична, книгата се отличава и с топлия си стил, със силата, която влива.

192662_b

4. По-добрите ангели на нашата природа“ на Стивън Пинкър

Задълбоченото изследване показва как живеем в епоха на мир и може би баланс – напук на всичко, което сме склонни да мислим за онова, което ни заобикаля. Авторът показва как се развива насилието и какви са пътищата да го преодолеем. С други думи, да потърсим ангелите в себе си.

192498_b

5. Сънища с ангелите“ от Дорийн и Мелиса Върчу

Ако ангелите имат посланик в нашето измерение, със сигурност това е Дорийн Върчу. Целият си живот посвещава на умението да общуваме с невидимото. Мелиса е нейната снаха, така че начинът, по който работят заедно, е повече от любопитен! Но на първо място и в тази книга са ангелите…

183179_b

6. Повикът на ангела“ Гийом Мюсо

Дали пък нетленните ни закрилници не си правят понякога с нас и шегички – поне това му хрумва на човек от „Повикът на ангела“. Френският писател така оплита факти и обстоятелства, че читателят само се чуди кой луд ангел ще се заеме със задачата да събере животите на Мадлин и Джонатан. Но ето че вече се чува мах на криле

193119_b

7. Книга за Ангел“ на Елена Пеева-Никифоридис

Ето пък я историята на един български Ангел. Съвсем истински, от кръв и плът – поне е бил, де, защото и той сега е вече от нетленните. Книгата е създадена в памет на пловдивския живописец Ангел Василев, който напуска света ни през 2014-а. Неговият свят е по страниците ѝ. И боли от тях, но и пълнят сърцето.

Архангеловден в книги описа Краси Проданов

Прочетете още

Led

Вълнуващи загадки по никое време

Книги за четене на прелома на януари и февруари Заглавията, които събрахме, бързо покачват градусите – …