Начало / България / Иво Иванов отново дари на читателите си радостта и утехата от прегръдките и книгите си

Иво Иванов отново дари на читателите си радостта и утехата от прегръдките и книгите си

13844260_10207417854592458_1486844002_o13908996_10153867993206588_6637689453570418941_oЕдна от големите зали за културни събития в София не успя да побере всички фенове на Иво Иванов. И това не е новина, защото замисленото като събиране на приятели събитие беше именно такова – среща на хора, обединени от позитивния дух и надеждата, които историите на един страхотен разказвач носят. И те бяха стотици. Самият Иво призова своите читатели да пишат, за да не изчезнат разказвачите, за да не умират четенето, писането и хартиените книги. Направи го в типичния си стил – емоционално, кратко, но с голямо сърце.

Иво дава автографи близо шест часа. Стари и млади, деца, групи, младежи, пътували от Шумен, за да се срещнат с идола си. Почти в полунощ, уморен, объркан, Иво все още се усмихваше. От емоцията. Нежна душа. И джентълмен – даде водата и стола си на момиче, което от чакане в навалицата за малко не припадна. И любезно я изчака, за да подпише книгите й.

В началото на тази приятелска среща баща му Емил разказа как след един разказ на Иво, посветен на болната му майка, 110 000 души са изпратили своите благопожелания. И тази позитивна енергия е станала част от изцелението. „На върха на пръстите“ е една от историите в преиздадената „Отвъд играта“, която съдържа както стари и добре познати на феновете на Иво истории, така и някои нови текстове. За нея той казва, че пишейки историите преди повече от 10 години, не е очаквал те да имат дълъг живот. Създадени за хартиени вестници, тяхната съдба е била да бъдат прочетени и да отидат в небитието заедно с хартията. Но интернет и огромният кръг от почитатели на „Кривата на щастието: за спорта, Вселената и всичко останало“ направиха възможно и дори нужно преиздаването на първия му сборник. Той го нарича „натиска на читателите“, но всъщност това е натиск, породен от нуждата от щастие.

3 юли 2014 г. – тази дата Иво Иванов нарича първия енергиен отпечатък, който почитателите на неговите истории оставят в пространството с представянето на „Кривата на щастието“ в книжарница „Хеликон Витоша“. Според него, такива отпечатъци оставя всяко емоционално преживяване. Представянето на „Отвъд играта“ според Иво е новата точка, която маркира силните емоции – неговите и на читателите му. Няма как да е иначе след близо шестте часа автографи, прегръдки и снимки, обединили много човешки съдби, всички те струпани върху една крива на щастието – тази на добрите истории, излезли от голямото сърце на Иво Иванов.

Прочетете още

DSC_0048

Иво Иванов и Илиян Любомиров – сред номинираните за „Будител на годината“‘2016

Радио FM+ даде начало на традиционната си кампания „Будител на годината“ за 2016.Инициативата цели да …