Начало / Свят / Филмират „Волният народец“ от Тери Пратчет

Филмират „Волният народец“ от Тери Пратчет

161955_bРоманът на сър Тери Пратчет от 2003 г. „Волният народец“ ще бъде филмиран. Семейството на автора се договори за правата по книгата с филмовата компания Джим Хенсън, която се прочу с филма „The Muppets“ и „Лабиринт“ с Дейвид Боуи.

„Волният народец“ е от историите от поредицата „Светът на диска“, разказващ за малката вещица Тифани. Това е втората новела за млади читатели от поредицата „Светът на Диска“. Първата, „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи“, е удостоена с медал „Карнеги“ през 2002 г.

В романа беда грози чифлика на Сболки. От чукарите се спускат кошмари. А братчето на Тифани Сболки е отвлечено от кралицата на феите (макар че според Тифани това не е чак толкова зле). Тифани обаче трябва да го върне у дома. За целта разполага с оръжие (един тиган), магическата книга на баба си (е, всъщност „Болести по овцете“) и…
Кривунци! Ами назе, бе, главо улава! …о, да. С нея са и Нак Мак Фигъл, Волният народец, войнствените, крадливи дребни синьокожи пиктсита, които са изхвърлени от странат на феите за пиянство и размирици…
Сценарият на филма е поверен на дъщерята на Тери Пратчет – Риана. „Винаги съм харесвала тази компания. Затова е голяма чест, че точно те ще направят филма“, коментира тя. Риана Пратчет е популярна с работата си по сюжета на електронната игра Tomb Raider.

Тери Пратчет почина миналата година, на 66-годишна възраст, осем години след като получи диагноза Алцхаймер. Той е автор на над 70 книги.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

maxresdefault

Излиза дългоочакваният филм по книгата на Весела Тотева

„Доза щастие“ ще е в киносалоните от 8 ноември 2019-а Продукцията е по „Падение и …