На фокус
Начало / Свят / Филмират „Волният народец“ от Тери Пратчет

Филмират „Волният народец“ от Тери Пратчет

161955_bРоманът на сър Тери Пратчет от 2003 г. „Волният народец“ ще бъде филмиран. Семейството на автора се договори за правата по книгата с филмовата компания Джим Хенсън, която се прочу с филма „The Muppets“ и „Лабиринт“ с Дейвид Боуи.

„Волният народец“ е от историите от поредицата „Светът на диска“, разказващ за малката вещица Тифани. Това е втората новела за млади читатели от поредицата „Светът на Диска“. Първата, „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи“, е удостоена с медал „Карнеги“ през 2002 г.

В романа беда грози чифлика на Сболки. От чукарите се спускат кошмари. А братчето на Тифани Сболки е отвлечено от кралицата на феите (макар че според Тифани това не е чак толкова зле). Тифани обаче трябва да го върне у дома. За целта разполага с оръжие (един тиган), магическата книга на баба си (е, всъщност „Болести по овцете“) и…
Кривунци! Ами назе, бе, главо улава! …о, да. С нея са и Нак Мак Фигъл, Волният народец, войнствените, крадливи дребни синьокожи пиктсита, които са изхвърлени от странат на феите за пиянство и размирици…
Сценарият на филма е поверен на дъщерята на Тери Пратчет – Риана. „Винаги съм харесвала тази компания. Затова е голяма чест, че точно те ще направят филма“, коментира тя. Риана Пратчет е популярна с работата си по сюжета на електронната игра Tomb Raider.

Тери Пратчет почина миналата година, на 66-годишна възраст, осем години след като получи диагноза Алцхаймер. Той е автор на над 70 книги.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Franz-KafKa-Mechanical-Statue-1024x768

Франц Кафка ще е герой на нов филм

Търсят се партньори за копродукция Проектът ще бъде обявен за първи път на филмов пазар …