Начало / Читатели / „Баба праща поздрави и се извинява” от Фредрик Бакман

„Баба праща поздрави и се извинява” от Фредрик Бакман

196347_bМая КАСАБОВА

Както си му е навик още от „Човек на име Уве“ Фредрик Бакман отново ни разтапя с трогателни образи, забавни и не чак толкова забавни случки, но най-вече с топлотата, която неизменно присъства в романите му.

В „Баба праща поздрави и се извинява“ се запознаваме с друг жилищен блок и неговите обитатели. Или може би както Брит-Мари от „Брит-Мари беше тук“ би отбелязала, с една жилищна асоциация. Малката седемгодишна Елса и нейната баба са единствени по рода си и то не само с близките си отношения и приятелството си.

Елса е различна. Елса е едно изключително умно седемгодишно момиченце, чиито най-добър приятел е баба му. Тя е нейният супергерой, неин наставник, понякога и нейна отговорност. Особено когато хвърля изпражнения по полицаи ….

А баба е ….една беля. Най-общо казано. Обаче става ясно, че баба е на път да остави Елса да се оправя сама и да няма кой вече да я води в Страната-на-Почти-будните и да й разказва за кралство Миамас. А това е нещо много специално за баба и Елса.

Затова баба спретва на Елса най-епичният лов на съкровища, за който сте чували. Всичко започва с едно писмо, което Елса трябва да достави. Това поставя началото на едно приключение, чиито последици ще разберете, когато затворите и последната страница.

Гарантирам, че няма да останете безразлични и дори може да се появят сълзи в очите ви, ей така, защото всички седемгодишни имат нужда от супергерои, но понякога те сами са най-големите супергерои на света!

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bakman02

Топ книгата: Бакман е от изчезващия вид на добрите хора

От „Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг“, та до „Нещата, които синът ми …