Начало / Читатели / Читателски дневник: Любимите книги на Харлан Коубън

Читателски дневник: Любимите книги на Харлан Коубън

adobe-photoshop-pdf-978243adbdeda37d Харлан Коубън е един от най-големите майстори и звезди на криминалната литература. Той е носител на множество награди в САЩ.

Коубън  е поредният гост в рубриката „Читателски дневник“. Неговите любими книги бяха публикувани от в. „Индипендънт“.

„Синдромът Портной“ от Филип Рот

Рот е любимият ми писател. И двамата сме евреи от Ню Джърси и няма друг автор, който толкова добре да кореспондира с този район. Това е една история извън времето, която предизвика истинска буря при излизането си на пазара. Това е див, истеричен и жизнеутвърдаващ роман.

„Marathon Man“ от Уилям Голдман

История за двама братя и за оцеляването от нацисткия режим. Това е първият трилър за тийнейджъри, който прочетох. Когато го четях, можеше да допреш пистолет в главата ми и нямаше да разбера, толкова бях завладян. Най-вероятно това е романът, който е имал най-голямо влияние върху мен. Подсъзнателно осъзнах, че писането е професия, която може да накара хората да се чувстват по този начин, и няма по-хубаво от това.

„Ceremony“ от Робърт Б. Паркър

Паркър беше наследникът на Реймънд Чандлър. В тази книга героите му Спенсър и Хоук разследват случай с изчезнало момиче. Често се шегувам, че 90% от криминалните писатели признават, че Паркър има огромно влияние върху писането им, а останалите 10% лъжат. Обожавам стила му

„Да убиеш присмехулник“ от Харпър Ли

Съдебна драма, която излиза извън времето. Фантастичен криминален роман. Разбира се, покрай расовите въпроси, които повдига.

„Хрониките на Нарния“ от К С Луис

Любимият ми детски роман. Обичам тези истории. Можех да си представя магията всеки път, когато отварях гардероба. Това слагаше край на отегчителния ден и ми откриваше цял нов свят. Абсолютното бягство.

„Blueprints For Building Better Girls“ от Елиза Шапел

Обичам остроумните разкази. Странно, но са писани от жени. Голям фен съм на Шапел.

 

Прочетете още

joao-silas-9c_djeQTDyY-unsplash

За човечеството ще съдят по това, че е измислило книгата

Читателите на Лира.бг споделят какво означава за тях да четат Какво е книгата, на какво …