Начало / Свят / Сестрата на Джордж Харисън ще разкаже истината за „Бийтълс”

Сестрата на Джордж Харисън ще разкаже истината за „Бийтълс”

Сестрата на Джордж Харисън – китарист на легендарната рок група „Бийтълс”, ще напише книга, в която да разкаже всичко за брат си и бандата, пише „Файненшъл Таймс”. Поводът Луис Харисън да започне книгата е 10-годишнината от смъртта на музиканта, която беше навършена на 29-ти ноември.

„Изписа се толкова много боклук за Джордж и „Бийтълс”. Половината от това, което се знае за тях, е дело на хора, които са прекарали максимум един час в самолет с групата. Мисля, че е мой дълг да кажа истината. Толкова неща за „Бийтълс” са измислици. Аз поне имам факти, с които да подкрепя твърденията си. Защото аз бях там още преди да има „Бийтълс”, заявява Луис Харисън.

В книгата тя възнамерява да изрази и голямата си благодарност към своите родители. „Бяхме късметлии да имаме такива прекрасни родители. Те ни помогнаха да останем здраво стъпили на земята”, споделя Луис Харисън .

Джордж Харисън е китарист, текстописец и певец, роден 1943 г. в Англия. Той е най-популярен като китарист на рок групата „Бийтълс”, но дори и след нейното разпадане, има успешна, както соло кариера, така и с друга банда – „Травълинг Уилбърис”. Умира през 2001 г. от рак на белия дроб.

Свързани заглавия
Джон Ленън на 71
Пол Маккартни пише готварска книга
Джон Ленън: „Уважавам занаятчиите, но не бих искал да бъда един от тях”
Йоко Оно продаде личната кореспонденция на Джон Ленън

 

 

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …