Начало / България / Дуелът между Амундсен и Скот описан в книга

Дуелът между Амундсен и Скот описан в книга

Сто години след като норвежкият изследовател Амундсен покорява Южния полюс в легендарното съревнование с англичанина Робърт Скот на българския книжен пазар излиза изследването  „Амундсен-Скот: Дуел на Антарктида” от Хавиер Качо. Тази книга е най-пълният разказ за една действителна епопея, за една борба със себе си и със стихиите, за един самотен дуел пред очите на целия свят между двама велики мъже – Амундсен и Скот, предприели най-дългия и най-опасен поход в историята. Книгата ще бъде официално представена на 9 декември, петък, от 18 ч в книжарница „Хеликон-Пловдив, Център”.

Хавиер Качо е учен, чиято изследователска кариера вече четвърт век е свързана с Антарктида. Той е член на първата испанска експедиция до Антарктида 1986-1987 и оттогава е участник в още пет научни експедиции до ледения континент, като през последните три е ръководител на испанската полярна база «Хуан Карлос I”. Член е на научния комитет за изследвания на Антарктида.
Наред с научната си работа пише рецензии и популярни статии за  енциклопедиите на издателство „Салват”, колумнист на боливийския вестник „Ла пренса”. Автор е на книгата „Антарктида: озоновата дупка” и на „Дългият поход към Южния полюс“ – за историята на антарктическите експедиции от деветнадесети век. Написал е и няколко книги за детската аудитория -„Мадрид на Дон Хосе”, „Николас – птичката, която не искаше да лети”, „Антарктически истории”, а романът  му „Приключенията на Пити на Антарктида” е преведен и на български език. Качо гостува миналата година в България.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …