Начало / България / «Приказки за злояди деца» с две премиери

«Приказки за злояди деца» с две премиери

Книгата «Приказки за злояди деца» на Красимир Дамянов ще бъде представена в Пловдив и София. На 6 декември, вторник, от 18,30 ч в „Хеликон-Пловдив, Център” ще се състои първата премиера, а два дни по-късно, 8 декември, в софийската „Хеликон Витоша” , отново от 18,30 ч ще се проведе и втората.

«Приказки за злояди деца» не са приказки за злояди деца. Те са приказки за разяждане, които се четат на (или от) злояди деца на възраст от 6 до 14 години. Напълно безвредни и за  останалите читатели, могат спокойно да бъдат използвани от родители. Както  от любопитство какво мисли по въпроса едно бивше дете, така и докато чакат собствените им  да се нахранят. Написани по рецептата «многолистна баница», авторът е предвидил за всички по нещичко, кой докъдето изчопли. Апетитът идва с четенето. Сам авторът на тази книга никога не го е губил. Kогато беше малък, съседите го наемаха да разяжда децата им. Някои от тях днес са влиятелни хора.

Красимир Дамянов е роден на 25 март 1948 г. в София. Завършва строително инженерство, учи една година в Куба,работи на строежа на Аспаруховия мост във Варна, в Националния институт за паметниците на културата.   Първата си книга – сборника разкази „Защо няма бог” – публикува през  1981 г., известно време живее на свободна практика във Варна. Работи като редактор в издателство „Български писател”. С втората си книга „Дяволски нокът” (1985) става член на Съюза на българските писатели. Четири години по късно след антипартийно изказване на годишна писателка дискусия днешният председател на съюза и тогавашен секретар иска публично изключването му.  Работи в киното, откъдето е свален от поста си главен редактор на „Колектив 64”,  след това като шофьор на такси, емигрира в Испания. От 1990 г. живее и пише в Барселона, собственик и уредник на културната асоциация” Артхостал”.  „Дневникът на една пеперуда”, 2008,  е първата му публикувана книга след двадесетгодишно мълчание.  Романът бе номиниран и за трите най-престижни награди в страната. Със следващата си „Къщата на обесения” постави началото на  любопитно  литературно състезание в подкрепа на българската книга: конкурс за най добър читател.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

B9713959735Z.1_20171128143145_000GKIA73STF.2-0

Шарл Бодлер е лошото момче на френската поезия

Творецът е роден преди 200 години Появява се на света през един априлски ден на …