Начало / Свят / Йоко Оно продаде личната кореспонденция на Джон Ленън

Йоко Оно продаде личната кореспонденция на Джон Ленън

Книгата ще излезе през октомври 2012 г.

Джон Ленън винаги е бил обстоятелствен – многословен в интервютата, плодовит в прозата. Сега за първи път феновете ще могат да четат личната му кореспонденция – при това целия обем от писмата му, пише „Гардиън”. Това щастие обаче се случва след „жестока война” на наддаване между водещите световни издателства.
Йоко Оно е продала правата за публикуване на колекцията от писма на великия бийтълс, които дават ненадминат поглед върху всекидневния му живот – характер, тревоги и надежди. Японката е собственик на правата върху интелектуалната собственост на Ленън, но е била убедена да продава от Хънтър Дейвис, биографа на „Бийтълс”. Емисари от най-големите издателства лично са ходили в дома на шотландеца в Северен Лондон с оферти, но от „Ориън” са били най-убедителни.
Издателите държат в тайна за колко са купили авторските права, но в английските медии сумите варират от 500 000 до 1 милион паунда. Алън Самсон от „Ориън” твърди, че: „тези писма никога не са били събрани и отпечатвани на едно място досега и в по-голямата си част те никога не са били познати на широката публика“.
Кореспонденцията ще стане достояние на читателите през октомври 2012 г. по случай 50-годишнината от излизането на култовото парче на „Бийтълс” “ Love Me Do”.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …