Начало / Свят / Илюстраторът на „Спящата и вретеното“ – с престижна награда

Илюстраторът на „Спящата и вретеното“ – с престижна награда

199630_bИлюстраторът на книгата на Нийл Геймън „Спящата и вретеното“ Крис Ридъл спечели една от най-престижните награди за рисувани книжки – медал „Кейт Грийнуей“. С медал за детска литература „Карнеги“ за 2016 г. пък бе отличена Сара Кросан за романа в рими „One”.

Двата медала са сред най-старите и престижни литературни награди в Обединеното кралство. Те се връчват още от далечната 1936 г., като сред носителите им са Куентин Блейк, сър Тери Пратчет и К. С. Луис. Медалистите се определят от жури, което се състои само от библиотекари.

Ридъл се превърна в първия трикратен носител на медала „Кейт Грийнуей“. „Това е чест и голямо вълнение за мен. Самата книга – „Спящата и вретеното“ , е много специална за мен. Това беше едно вълшебно пътешествие с Нийл Геймън. Нийл е страхотен, думите му резонират на моите илюстрации. Той води читателите и сам им помага да визуализират сцените. Той винаги внася нещо, някакви малки детайли в живота. Чувствах присъствието му във всеки етап на процеса на рисуване“, коментира Ридъл.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

1 GrXkj9lxV9H-5Ty3RV_x6w

Нийл Геймън: Спрете децата да четат, каквото им харесва, и те ще се откажат от книгите

Защо четем и какво ни носят книгите – този въпрос е толкова стар, колкото и …