На фокус
Начало / Читатели / Читателски дневник: Любимите книги на Дейвид Камерън

Читателски дневник: Любимите книги на Дейвид Камерън

CEUD7iWWAAA-f1Z23 юни се оказа исторически ден за Великобритания. Поданиците на Кралицата гласуваха в референдум страната да напусне Европейския съюз. Всъщност това решение е историческо за цяла Европа и света, но това е друга тема… Резултатът от референдума бе последван днес от оставката на премиера на Великобритания – Дейвид Камерън.

Развълнувани от Брекзит и резултатите в референдума, в lira. bg се заинтригувахме кои са любимите четива на Камерън и потърсихме информация за това в британските медии.

Дейвид Камерън е днешният участник в рубриката ни „Читателски дневник“. В последните дни, покрай референдума, той надали е имал много време за четене, но след този негативен за него и поддръжниците му резултат и оставката със сигурност ще може да се посвети и на това полезно и приятно занимание.

„The Lorax“ от Д-р Сюс

Едно нещо е сигурно – ако децата ти обичат книгите, няма как скоро да не знаеш любимите им четива наизуст. Тази книга е любимата ми детска книга, макар изборът да е труден. Смешна, вълнуваща, изобретателна и с много силно послание. Обичам да я чета на децата си, ащото винаги има какво да преоткриеш в нея – картинка, послание, все нещо.

„Гурзулак“ от Джулия Доналдсън

Беше ми любима като дете.

„Our Island Story“ от Хенриета Елизабет Маршал

Наистина грабва въображението.

 „Защо нациите се провалят“ от Дарон Аджемоглу и Джеймс А.Робинсън

Обсебен съм от тази книга. Написана от двама американски учени, които твърдят, че съдбата на една нация е предопределена не само от културта и географията й, но предимно от силата на институциите й, правото за собственост, съдебната система и образованието. Обвиняваха ме, че я чета, защото е научен труд и е написана на базата на научни изследвания. Но не виждам нищо лошо в това. Книгата е страхотно четиво и е добър учебник за всеки политик или дипломат.

„Beautiful Ruins“ от Джес Уолтър

Препоръчана от съпругата ми Саманта. Тя чете много романи. Тази специално е страхотна история за Ричард Бъртън. Всъщност не ми я препоръча буквално, но винаги ми е казвала, че е страхотна.

„Goodbye To All That“ от Робърт Грейвс

„Дейвид Копърфилд“ от Чарлз Дикенс

„Do No Harm“ Хенри Марш

Тази книга предизвика сълзи в очите ми.

Всичко на Греъм Грийн

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

48926456_2000025810084981_8829826485624766464_n

Да четеш хубави книги е като да говориш с най-достопочтените хора

Шест любопитни мисли, които ни предизвикват да се усмихнем, а после и да разтворим книга Някои от …