Начало / Свят / Дж. К. Роулинг: За пръв път се молих за магия

Дж. К. Роулинг: За пръв път се молих за магия

imagesВ истинско разочарование за мнозина именити писатели се превърна изходът от референдума във Великобритания за бъдещето на кралството в Европейския съюз. Както е известно, вчера британците гласуваха за излизането на държавата от ЕС.

Дж. К. Роулинг, Нийл Геймън и Филип Пулман побързаха да коментират в социалните медии своята реакция за избора на сънародниците си.

„Какво направихме? Как се случи това? Какво ще стане сега?“ са въпросите, които английските писатели си задават.

Славещата се с любовта си към магическия свят авторка на поредицата за Хари Потър Дж. К. Роулинг призна, че никога през живота си не се е молила повече з някаква магия, която да обърне евроскептичния и според нея – популистки, вот. „Сега Шотландия ще търси независимост. Неуспехът на Камерън разби не един, а два съюза. Не трябваше да става така. Така се случва, когато се опитваш да оправиш часовник с чук“, допълни писателката, която е една от най-влиятелните личности на Острова и е сред най-богатите жени там.

„Имахме главоболие и се простреляхме в крака. Сега не можем да ходим, но пак ни боли главата“, пък бе метафоричният коментар на автора на „Тъмните му материи“ Филип Пулман.

Особено трогателно се изрази Нийл Геймън, който написа в Twitter: „Скъпо Обединено кралство, Късмет. Опасявам се, че ще ти е нужен. С Обич, Нийл“.

Още куп популярни имена изразиха възмущението си и притеснението си за бъдещето, като сред тях бяха бившият капитан на националния отбор по футбол Гари Линекер, момчетата от One Direction и много други.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

harry

„Хогуортс“ също мина на онлайн обучение

Училището от книгите за Хари Потър се пренесе в нов сайт В съзвучие със ситуацията …