Начало / Свят / Дж. К. Роулинг: За пръв път се молих за магия

Дж. К. Роулинг: За пръв път се молих за магия

imagesВ истинско разочарование за мнозина именити писатели се превърна изходът от референдума във Великобритания за бъдещето на кралството в Европейския съюз. Както е известно, вчера британците гласуваха за излизането на държавата от ЕС.

Дж. К. Роулинг, Нийл Геймън и Филип Пулман побързаха да коментират в социалните медии своята реакция за избора на сънародниците си.

„Какво направихме? Как се случи това? Какво ще стане сега?“ са въпросите, които английските писатели си задават.

Славещата се с любовта си към магическия свят авторка на поредицата за Хари Потър Дж. К. Роулинг призна, че никога през живота си не се е молила повече з някаква магия, която да обърне евроскептичния и според нея – популистки, вот. „Сега Шотландия ще търси независимост. Неуспехът на Камерън разби не един, а два съюза. Не трябваше да става така. Така се случва, когато се опитваш да оправиш часовник с чук“, допълни писателката, която е една от най-влиятелните личности на Острова и е сред най-богатите жени там.

„Имахме главоболие и се простреляхме в крака. Сега не можем да ходим, но пак ни боли главата“, пък бе метафоричният коментар на автора на „Тъмните му материи“ Филип Пулман.

Особено трогателно се изрази Нийл Геймън, който написа в Twitter: „Скъпо Обединено кралство, Късмет. Опасявам се, че ще ти е нужен. С Обич, Нийл“.

Още куп популярни имена изразиха възмущението си и притеснението си за бъдещето, като сред тях бяха бившият капитан на националния отбор по футбол Гари Линекер, момчетата от One Direction и много други.

Прочетете още

Harry-Potter-Books

HBO подготвя сериал по поредицата за Хари Потър

Читателите са недоволни, че от това ще спечели Дж. К. Роулинг Писателката стана обект на …