Начало / България / Нови книги / Коелю описа живота на Мата Хари, новият роман излиза през есента

Коелю описа живота на Мата Хари, новият роман излиза през есента

13406985_10154168210626211_696147961749195333_nСлед двегодишно прекъсване Паулу Коелю ще издаде нова книга. Това обявиха от издателство „Рандъм Хаус“. Правата са закупени от „Конърстоун“. Коелю се прочу с романа си „Алхимикът“, публикуван през далечната 1988 г. и от тогава е един от най-влиятелните писатели в света. Книгите му са продадени в над 200 милиона екземпляра в 160 страни. Последният му роман беше „Изневяра“, излязъл през 2014 г.

Очаква се новият роман на бразилския майстор да излезе на 22 ноември. Книгата е озаглавена „The Spy”, а главен герой е най-прочутата жена шпионин в историята – Мата Хари. Коелю  разказва за куртизанката танцьорка, която развлича аудиторията и си спечелва статута на доверено лице на едно от най-властните и силни хора на своето време. Тя се осмелява да отхвърли морализма и провинциалните порядки в началото на ХХ век, но заплаща а това с живота си. Докато чака да бъде изпълнена екзекуцията й в парижки затвор, едно от последните й желания е листове и химикалка, за да напише няколко писма.

В последните 20 години тайните служби на Великобритания, Германия и Холандия разсекретиха своите документи от онези години. На базата на тях Коелю е написал и новия си роман.
„Мата Хари е била една от първите феминистки, която се бори с мъжките очаквания по онова време и избира независим и неконвенциален живот“, обяснява писателят.

Прочетете още

4800

Паулу Коелю зачеркна окончателно книгата с Коби

Писателят и баскетболистът работели по серия за децата Авторът на „Алхимикът” обяви веднага след трагичната …