Начало / Свят / Трима писатели са в Топ 100 на Най-влиятелните хора в света

Трима писатели са в Топ 100 на Най-влиятелните хора в света

Трима писатели попаднаха в класацията Топ 100 на най-влиятелните хора в света на авторитетното списание „Тайм“. Мерилин Робинсън бе включена сред иконите на съвременното общество в компанията на Леонардо Ди Каприо, Адел, лекоатлета Юсеин Болт, състезателя от Формула 1 Луис Хамилтън, тенисистката Саня Мирза и др. В категорията артисти пък попаднаха бестселъровите автори Елена Феранте и Та-Нехиси Коутс. Всеки, включен в стотицата, бе представен от свой популярен фен.

time-100-2016-marilynne-robinson„Книгите и есетата на Мерилин Робинсън успяват едновременно да са сериозни, но да не са надути. Те са чувствени, предизвикват емоции, но и те карат да се замислиш. Книгите й са пропити с живот героите й имат дълбок вътрешен свят и пораждат много въпроси“, пише за Робинсън колегата й Колъм Тойбин.

Елена Феранте е една от най-дискутираните фигури в съвременната литература в последните месеци. Италианката, която впечатли с „Troubling Love“, „Days of Abandonment“ и „The Lost Daughter“, ревниво пази самоличността си в тайна с желанието така да си осигури нужното за творчество спокойствие. „Странно е да си мислим, че от една снимка и от едно име ще научим повече за Феранте, от колкото от нейните великолепни книги. Блестящите й книги са като бомба със закъснител, те са толкова силни, че е трудно да бъдат игнорирани“, казва Лорън Гроф, която нашумя миналата година с бестселъра си „Орисници и фурии“, който от скоро е и на българския пазар.

Та-Нехиси Коутс вече няколко месеца не слиза от класациите за най-продавани книги по света с „Between the World and Me“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

first

Очаква ни нов филм по книга на Елена Феранте

„Нетфликс” се захваща с най-новия ѝ роман La vita bugiarda degli adulti или „Лъжливият живот …