Начало / Свят / Трима писатели са в Топ 100 на Най-влиятелните хора в света

Трима писатели са в Топ 100 на Най-влиятелните хора в света

Трима писатели попаднаха в класацията Топ 100 на най-влиятелните хора в света на авторитетното списание „Тайм“. Мерилин Робинсън бе включена сред иконите на съвременното общество в компанията на Леонардо Ди Каприо, Адел, лекоатлета Юсеин Болт, състезателя от Формула 1 Луис Хамилтън, тенисистката Саня Мирза и др. В категорията артисти пък попаднаха бестселъровите автори Елена Феранте и Та-Нехиси Коутс. Всеки, включен в стотицата, бе представен от свой популярен фен.

time-100-2016-marilynne-robinson„Книгите и есетата на Мерилин Робинсън успяват едновременно да са сериозни, но да не са надути. Те са чувствени, предизвикват емоции, но и те карат да се замислиш. Книгите й са пропити с живот героите й имат дълбок вътрешен свят и пораждат много въпроси“, пише за Робинсън колегата й Колъм Тойбин.

Елена Феранте е една от най-дискутираните фигури в съвременната литература в последните месеци. Италианката, която впечатли с „Troubling Love“, „Days of Abandonment“ и „The Lost Daughter“, ревниво пази самоличността си в тайна с желанието така да си осигури нужното за творчество спокойствие. „Странно е да си мислим, че от една снимка и от едно име ще научим повече за Феранте, от колкото от нейните великолепни книги. Блестящите й книги са като бомба със закъснител, те са толкова силни, че е трудно да бъдат игнорирани“, казва Лорън Гроф, която нашумя миналата година с бестселъра си „Орисници и фурии“, който от скоро е и на българския пазар.

Та-Нехиси Коутс вече няколко месеца не слиза от класациите за най-продавани книги по света с „Between the World and Me“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

read-2042578_1920

Елена Феранте пуска нова книга след четири години

Мълчанието на загадъчната писателка е към края си Самоличността ѝ остава до днес тайна, макар …