Начало / Свят / Книга, собственост на Ане Франк, ще бъде продадена на търг

Книга, собственост на Ане Франк, ще бъде продадена на търг

Anne_FrankЕдна от любимите книжки на Ане Франк ще бъде продадена на търг. Ценното издание е на „Приказки“ от Братя Грим и е подписано лично от Ане.

Ане Франк е еврейско момиче, родено в Германия и прекарало по-голямата част от живота си в Холандия. По време на Втората световна война то се укрива от нацистите със своето семейство в Амстердам и води дневник, публикуван след края на войната. Тя умира в концентрационния лагер Берген-Белзен. Дневникът й пък се превръща в световен бестселър и е една от най-препоръчваните книги за деца по цял свят.

Изданието на приказките на братя Грим, което ще бъде предложено за продан, е от 1925 г. То е било купено от неизвестен купувач през 1940 г. в Амстердам. На него ръкописно е изписано Анне Франк и Марго Франк. „Невероятно е, че членовете на семейството, което е притежавало книгата, няколко десетилетия не са успели да прочетат написаното на книгата и да разпознаят предишния собственик“, твърди шефът на аукционната къща в Ню Йорк „Суон“ Никълас Лоури. Той признава, че вече има оферти за ценното издание, като сред желаещите да го притежават са авторът на детски книжки Морис Сендак и актрисата Упи Голдбърг.

Прочетете още

Elif

Любимите 10 книги на Елиф Шафак

В списъка ѝ има приказки, класика и съвременни романи От години книжарите от One Grand …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.