Начало / Свят / Джон Гришам и Дона Тарт протестират срещу дискриминиращ закон

Джон Гришам и Дона Тарт протестират срещу дискриминиращ закон

grisham_bio_pic1Джон Гришам и Дона Тарт протестират срещу дискриминиращ хомосексуалните хора закон в Мисисипи. 95 писатели се подписаха в протестно писмо, което иска спирането на законопроект в щата, който ограничава свободите на хомосексуалните хора. Очаква се законът да влезе в сила на 1 юли. Инициатор на подписката е писателката Кати Симпсън Смит. Към нейния призив се присъединиха и други бестселърови автори като Джон Гришам, Дона Тарт и Катрин Стокет.

Хомофобските закони набират сила в САЩ, след като подобен бе приет и с Северна Каролина. Това отново предизвика реакцията на писатели, като 269 автори и илюстратори на детски се опълчиха срещу властите. Сред тях бяха Джон Грийн, Рик Риърдън, Джеф Кини, Даниел Хандлър, Давид Левитан, Рейнбоу Роуел, Сара Десен, Лев Гросман и още много други. Писателите дори заплашиха да бойкотират всякакви литературни събития и фестивали в щата.

Проектозаконът, който управата на Мисисипи прие е да „отпадне закрилата за хота, организации и частни асоциации, които не приемат становището, че бракът трябва да е само между мъж и жена, от дискриминация“.

Прочетете още

123285511

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (30 октомври – 5 ноември)

Две звезди, които греят на различни небосклони, но са с еднаква популярност по света. Кънтри …