Начало / Свят / 269 писатели на детски и тийн книги се обединиха срещу закон в САЩ

269 писатели на детски и тийн книги се обединиха срещу закон в САЩ

269 писатели и илюстратори на детски и тийн книги се обединиха срещу закон в САЩ, съобщи сайтът www.newsobserver.com. Автори на бестселъри като Джон Грийн, Рик Риърдън, Джеф Кини, Даниел Хандлър, Давид Левитан, Рейнбоу Роуел, Сара Десен, Лев Гросман и още много други подписаха петиция срещу анти-гей закон в американския щат Северна Каролина. Писателите дори заплашиха да бойкотират всякакви литературни събития и фестивали в щата.

Авторите на тийн и детски книги публикуваха Открито писмо до своите читатели в Северна Каролина, в което се опълчиха срещу „приети от местните власти дискриминационен закон“. „Ние, долуподписаните автори и илюстратори на детски книги сме разочаровани и ядосани от представата за законодателство, което губернатор МакКрори и всички, които подписаха закона за премахване на анти-дискриминационната защита на хомосексуални и транссексуални хора имат. Този закон подкопава нашите основни ценности на взаимно уважение и достойнство за всички“, се казва в писмото.

Писателите обещават обаче, че няма да забравят своите фенове в Северна Каролина. Вече над 100 компании в щата се обявиха срещу закона.

Прочетете още

40-JEFF-KINNEY-GREG

Създателят на дръндьото идва у нас

Джеф Кини ще се срещне с българските деца на 5 декември 2019-а Спектакълът, наречен „Шоуто …