Начало / България / Създателят на дръндьото идва у нас

Създателят на дръндьото идва у нас

Джеф Кини ще се срещне с българските деца на 5 декември 2019-а

maxresdefault

Спектакълът, наречен „Шоуто на един дръндьо представя Снегояд“ ще е в НДК, като според организаторите „Джеф Кини ще ни порисува, ще ни заинтригува и ще ни забавлява с новата си история СНЕГОЯД.“

48-годишният аниматор и дизайнер на игри създава своя герой още през 1998-а. Отнема му шест години, за да оформи графичния си роман. Така дръндьото вижда бял свят през 2004-а. Успехът е толкова голям, че пет години по-късно писателят и художник вече е сред стоте най-влиятелни хора в света според „Тайм“.

Поредицата се радва на голям успех и у нас, като заглавията от нея по традиция влизат в годишния Топ 50 за тийн литература на Хеликон.

Българските издатели и домакини на Джеф Кини представят турнето му с новата история за снегояда така:

И понеже нашият герой бил не просто дръндьо, а любопитен дръндьо, се отправил с дневника си на едно голямо приключение. Може би на най-голямото приключение в живота си. Първо се поразходил из Съединените американски щати. После му хрумнало, че щом може да пътува от щат на щат, защо да не попътува от държава в държава. Не след дълго вече пътувал от континент на континент и разказвал сладкодумно картинка след картинка, история след история.“

Общо 11 заглавия имат за главен герой дръндьото – в тях любимецът на децата или попада в плен на снега, или научава някоя грозна истина, или пък направо чашата прелива. Сега им предстои и среща със създателя на историите. Входът е с билети, които могат да бъдат купени от касите на НДК.

Лира.бг по материали от Дуо Дизайн

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …