Начало / България / Създателят на дръндьото идва у нас

Създателят на дръндьото идва у нас

Джеф Кини ще се срещне с българските деца на 5 декември 2019-а

maxresdefault

Спектакълът, наречен „Шоуто на един дръндьо представя Снегояд“ ще е в НДК, като според организаторите „Джеф Кини ще ни порисува, ще ни заинтригува и ще ни забавлява с новата си история СНЕГОЯД.“

48-годишният аниматор и дизайнер на игри създава своя герой още през 1998-а. Отнема му шест години, за да оформи графичния си роман. Така дръндьото вижда бял свят през 2004-а. Успехът е толкова голям, че пет години по-късно писателят и художник вече е сред стоте най-влиятелни хора в света според „Тайм“.

Поредицата се радва на голям успех и у нас, като заглавията от нея по традиция влизат в годишния Топ 50 за тийн литература на Хеликон.

Българските издатели и домакини на Джеф Кини представят турнето му с новата история за снегояда така:

И понеже нашият герой бил не просто дръндьо, а любопитен дръндьо, се отправил с дневника си на едно голямо приключение. Може би на най-голямото приключение в живота си. Първо се поразходил из Съединените американски щати. После му хрумнало, че щом може да пътува от щат на щат, защо да не попътува от държава в държава. Не след дълго вече пътувал от континент на континент и разказвал сладкодумно картинка след картинка, история след история.“

Общо 11 заглавия имат за главен герой дръндьото – в тях любимецът на децата или попада в плен на снега, или научава някоя грозна истина, или пък направо чашата прелива. Сега им предстои и среща със създателя на историите. Входът е с билети, които могат да бъдат купени от касите на НДК.

Лира.бг по материали от Дуо Дизайн

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

84177969_198924037973891_4047305557428666368_n

„Хеликон” събра младите магьосници от света на Хари Потър

Нощта на най-известното дете-вълшебник се проведе в цялата страна Събитието се провежда от 2016-а насам …