Начало / България / Автобиографията на Стивън Джерард ще излезе на български език

Автобиографията на Стивън Джерард ще излезе на български език

Автобиографията на един от най-популярните английски футболисти в последното десетилетие Стивън Джерард „Моята история“ ще излезе на български език. Новината съобщиха от издателство „Жануа‘98“. Изповедта на бившия капитан на „Ливърпул“ и английския национален отбор ще последва биографиите на Майкъл Джордан и Майк Тайсън и сборникът с интервюта на Мишел Платини в спортната серия на издателството.

Стивън Джерард е от онези момчета, чийто живот тече в една-единствена посока. Тази на неговия клуб! „Ливърпул“ е философията, която Стиви Джи наследява и безусловно приема от своя баща, осъзнавайки, че тя е неговата пътеводна светлина, независимо дали е свързан пряко с отбора на своето сърце, или е просто един от онези милиони по земното кълбо, носещи частичка от Червената магия в себе си.

В „Моята история” бившият капитан на английския национален отбор е болезнено откровен. Стивън не се притеснява да разкаже за морето от сълзи след онова злокобно подхлъзване в двубоя с „Челси“, което на практика лиши „Ливърпул“ от така жадуваната шампионска титла. За силната му привързаност и възхищение не само от детските му местни герои, но и от негови съотборници като Фернандо Торес и Луис Суарес, акостирали на „Анфийлд“ от съвсем различни светове. Джерард не скрива дори момента на ярост, когато бил готов да зашлеви шикалкавещия мениджър Брендън Роджърс…

„Моята история” дава поредния отговор защо клуб като „Ливърпул“, който не е стъпвал на шампионския връх в Англия повече от 25 години, все така устоява на отровните бури и подмолните игри в комерсиализиралия се до неприемлива циничност Цар Футбол и не може да бъде засенчен от силните на деня. Признанията на Джерард идват в момент, в който най-популярният спорт и неговите ръководители са тресат от може би най-крупните скандали в своята история. Но въпреки тях там, край реката Мързи, все още пеят с цяло гърло, че дори когато мечтите са разбити … „Вие никога няма да останете сами!“.

 

Прочетете още

Gerard_preCover

Автобиографията на Стивън Джерард излиза у нас на 28 април

Автобиографията на един от най-разпознаваемите английски футболисти в света – Стивън Джерард, ще излезе на …

Един коментар

  1. кога ще излезе на пазара?