Начало / България / Автобиографията на Стивън Джерард излиза у нас на 28 април

Автобиографията на Стивън Джерард излиза у нас на 28 април

Автобиографията на един от най-разпознаваемите английски футболисти в света – Стивън Джерард, ще излезе на български език непосредствено преди Великден. Очаква се „Моята история“ да е в книжарниците на 28 април с марката на издателство „Жануа‘98“.

“Опознах славата, също както и отчаянието след поражение”, казва Стиви Джи, описвайки книгата си. Той е на трето място по брой изиграни мачове за английския национален отбор и ако не е най-великият, то със сигурност най-отдаденият британски спортист на своето поколение. Изиграва над 700 мача за любимия си Ливърпул и 114 за Англия. Той е един от безспорните спортни модели за подражание в страната си, а прословутата преданост на Джерард към съотборниците му е без аналог.

В „Моята история” Джерард говори пространно и откровено за кариерата си, разкривайки своето виждане за ключови моменти в редица мачове. Прави равносметка на победите и загубите пред хилядите ревящи фенове. От забележителния обрат, сътворен от Ливърпул във финала на Шампионската лига през 2005 г. до многото участия в квалификации и финали на световни и европейски първенства. Но преди всичко това е невероятна и особено интимна изповед, показваща ни как някой може да остане верен на един клуб, независимо от съпътстващите го трудности. Бившият капитан на английския национален отбор е болезнено откровен. Стивън не се притеснява да разкаже за морето от сълзи след онова злокобно подхлъзване в двубоя с „Челси“, което на практика лиши „Ливърпул“ от така жадуваната шампионска титла. За силната му привързаност и възхищение не само от детските му местни герои, но и от негови съотборници като Фернандо Торес и Луис Суарес, акостирали на „Анфийлд“ от съвсем различни светове. Джерард не скрива дори момента на ярост, в когато бил готов да зашлеви шикалкавещия мениджър Брендън Роджърс…

„Моята история” дава поредния отговор защо клуб като „Ливърпул“, който не е стъпвал на шампионския връх в Англия повече от 25 години, все така устоява на отровните бури и подмолните игри в комерсиализиралия се до неприемлива циничност Цар Футбол и не може да бъде засенчен от силните на деня. Признанията на Джерард идват в момент, в който най-популярният спорт и неговите ръководители са тресат от може би най-крупните скандали в своята история. Но въпреки тях там, край реката Мързи, все още пеят с цяло гърло, че дори когато мечтите са разбити… „Вие никога няма да останете сами!“.

„Моята история” е смела творба, в която Джерард е откровен до болка и разкрива дори неособено лицеприятни моменти от своя футболен път. Това е историята на един от онези играчи, каквито вече не се раждат. Мъж на честта! Мъж, който винаги държи на думата си…

Носителят на Ордена на Британската империя Стивън Джерард е бивш легендарен капитан на Ливърпул и Англия. Вдъхновение както за феновете, така и за футболистите, той е единственият играч, реализирал голове във финални мачове на ФА Къп, Купата на Лигата, Купата на УЕФА и Шампионската лига. Лоялността му към любимия Ливърпул е безгранична и със сигурност ще бъде запомнен като един от най-великите, играли някога на „Анфийлд”. Присъединява се към клуба на осемгодишна възраст, а впоследствие записва над 700 мача за първия тим. Заради огромния си принос към националния отбор пък завинаги ще бъде запомнен и като една от най-значимите фигури, носили екипа на Англия.

За написването на „Моята история“ помага Доналд Макрий, който е автор на десет книги и двукратен носител на годишната награда на „Уилям Хил” за спортни творби. Печели приза през 1996 г. с „Мръсна сделка – загубен в бокса” и през 2002 г. с „Черно и бяло – неразказаната история на Джо Луис и Джеси Оуенс”. Пише за „Гардиън” и е трикратен носител на спортната наградата за интервюиращ на годината.

Прочетете още

Gerard_preCover

Автобиографията на Стивън Джерард ще излезе на български език

Автобиографията на един от най-популярните английски футболисти в последното десетилетие Стивън Джерард „Моята история“ ще …