Начало / Свят / Разработват 3D-дисплей за Брайлово писмо за „Киндъл“

Разработват 3D-дисплей за Брайлово писмо за „Киндъл“

Американски инженери разработват 3D-дисплей за „Киндъл“, съобщи сайтът ingenieur.de. Целта на това е да се намери начин и незрящи да могат да четат книги, посредством „брайлово писмо“. Засега постигнатият резултат в експериментите е да се показват само няколко реда по този начин. Очаква се работата на американските инженери да постигне много повече, но и да намери начин устройствата да са по-евтини.

Новата система дисплеи е базирана на пневматична система. Върху екрана са разположени множество точки, които да се задействат при натиск. IT-специалистите на Масачузетския технически университет търсят нови методи за разработка и задействане на точките. Идеята е технологията да е приложима и върху компютри и таблети. Подобен електронен дисплей вече съществува – Dot Watch, който представлява ръчен часовник. Вече са разработени и мобилни телефони на този принцип.

„Само едно изречение е недостатъчно. Трудно е да четеш по този начин. А освен това е почти невъзможно да се представят графики, таблици или други подобно организирани информации“, призна Алекс Русомано, който е докторант, работещ по проекта.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

timthumb

Джон Гришам и Джордж Мартин на бунт срещу изкуствения интелект

Страхуват се, че ще останат без работа Известни имена от бранша се сдружиха, като планират …