Начало / Свят / Разработват 3D-дисплей за Брайлово писмо за „Киндъл“

Разработват 3D-дисплей за Брайлово писмо за „Киндъл“

Американски инженери разработват 3D-дисплей за „Киндъл“, съобщи сайтът ingenieur.de. Целта на това е да се намери начин и незрящи да могат да четат книги, посредством „брайлово писмо“. Засега постигнатият резултат в експериментите е да се показват само няколко реда по този начин. Очаква се работата на американските инженери да постигне много повече, но и да намери начин устройствата да са по-евтини.

Новата система дисплеи е базирана на пневматична система. Върху екрана са разположени множество точки, които да се задействат при натиск. IT-специалистите на Масачузетския технически университет търсят нови методи за разработка и задействане на точките. Идеята е технологията да е приложима и върху компютри и таблети. Подобен електронен дисплей вече съществува – Dot Watch, който представлява ръчен часовник. Вече са разработени и мобилни телефони на този принцип.

„Само едно изречение е недостатъчно. Трудно е да четеш по този начин. А освен това е почти невъзможно да се представят графики, таблици или други подобно организирани информации“, призна Алекс Русомано, който е докторант, работещ по проекта.

 

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …