Начало / България / „Сиела“ пуска лимитиран тираж на биографията на АББА

„Сиела“ пуска лимитиран тираж на биографията на АББА

Биографичната книга „АББА. Любов, триумф, раздели” на Георги Тошев излезе в края на миналата година, когато светът честваше 40 години от създаването на легендарната шведска група. Година по-късно, точно след 70-ия рожден ден на Фрида от ABBA,  издателство „Сиела” пуска лимитиран тираж на изданието, в което е включен и диск с филм на Георги Тошев, събрал най-вълнуващите моменти от срещите на журналиста с групата през последните 10 години.

Историята в тази книга може да бъде „изгледана” като филм. Но не звезден и холивудски, а по шведски интимен и дълбок. Агнета, Бени, Бьорн и Ани-Фрид си припомнят времето на своето „Ватерло”, за да разкажат за борбите и победите, триумфите и разделите си. Като продължение на написаното във вече популярната книга Георги Тошев е заснел и документален филм, който събира великолепната четворка в наши дни и ги връща към бурните години в пика на славата до момента на края на групата през 1982 г.

Албумите на АББА са сред най-продаваните за всички времена, заедно с тези на „Бийтълс“ и Елвис Пресли. В продължение на 10 години журналистът Георги Тошев, верен почитател на групата, създава своеобразен архив, срещайки се с четиримата шведи лично, с техния официален биограф, с близки и хора от екипа им и превръща събраните документи в книга, а в последствие – във филм.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

nature-plant-flower-spring-botany-flora-1287412-pxhere.com

Да пишеш за болката с любов

Всяка година, в началото на февруари, има един ден, в който символично отбелязваме, че притежаваме …