Начало / България / „Даркмут“ – новата детска мания по света, е в българските книжарници

„Даркмут“ – новата детска мания по света, е в българските книжарници

Новият световен хит в детската литература – „Даркмут“ на Шейн Хегарти, дебютира и на българската книжна сцена. Първата книга в поредицата е вече в книжарниците, съобщи издателство „Сиела“.

Това е книгата, която побърка всички фенове на „Пърси Джаксън“ и „Как да си дресираш дракон“. Тя е е тоталния хит на пазара в държави като Великобритания, Германия и САЩ, а правата й за превод са купени за повече от 16 езика по целия свят. Като всяка истински добра история за деца, и тази е напълно подходяща за по-зрели читатели, които с широка усмивка биха посрещнали чувството за хумор и края, който обещава нещата да загрубяват занапред.

Шейн Хегарти е родом от Ирландия. Горд баща на 4 деца, Хегарти работи като журналист в „The Irish Times“, а „Даркмут“ е неговият литературен дебют, който му носи невероятен успех. Едва за няколко месеца книгата придобива главозамайваща популярност в световен мащаб, превръщайки се във водещата серия на издателство „Харпър Колинс“ за деца между 8 и 14 години. Художник на корицата на българското издание на „Даркмут“ е Стоян Атанасов, който е известен с кориците си в областта на детско-юношеската литература.

„Даркмут“  тук

Прочетете още

238412_b

„Клубът на странните деца“ – не ги отписвайте!

Детски чешки роман събира четири хлапета със специални потребности Изкушавам се да започна отзад напред, …