Начало / Свят / Гари Каспаров се опълчи на Путин с книга

Гари Каспаров се опълчи на Путин с книга

Шахматната легенда Гари Каспаров продължи битката си срещу руския президент Владимир Путин с книга. На англоезичния пазар се появи изследването му “Winter is Coming: Why Vladimir Putin and the Enemies of the Free World Must Be Stopped“ („Зимата идва: Защо Владимир Путин и враговете на световния свободен свят трябва да бъдат спрени“). Заглавието е заигравка с дългоочакваното продължение на сагата на Джордж Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“.

Според бившия световен шампион по шахмат Путин е готов на всичко да придобие максимално власт и това ще доведе до огромен хаос и напрежение със САЩ и останалите свободни нации. Каспаров предлага на демократичния свят да се изправи и да се бори с всички сили с управлението в Русия.

Каспаров от десетилетия се слави като един от най-големите критици на Путин. В труда си той представя своята визия за случващото се в родината му през последните 15 години.

„Стратегията на Путин, ако това въобще може да се нарече стратегия, е тактика на оцеляване. Той иска да остане на власт, да владее Кремъл. Икономиката ни обаче е трагична, затова той анексира територии и това продава на народа“, казва Каспаров.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image

Авторът на „Сапиенс” предупреди, че идва тъмна ера

Според него ни очакват още много войни Ювал Харари е сред глобалните интелектуалци, чието мнение …