Начало / Свят / Гари Каспаров се опълчи на Путин с книга

Гари Каспаров се опълчи на Путин с книга

Шахматната легенда Гари Каспаров продължи битката си срещу руския президент Владимир Путин с книга. На англоезичния пазар се появи изследването му “Winter is Coming: Why Vladimir Putin and the Enemies of the Free World Must Be Stopped“ („Зимата идва: Защо Владимир Путин и враговете на световния свободен свят трябва да бъдат спрени“). Заглавието е заигравка с дългоочакваното продължение на сагата на Джордж Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“.

Според бившия световен шампион по шахмат Путин е готов на всичко да придобие максимално власт и това ще доведе до огромен хаос и напрежение със САЩ и останалите свободни нации. Каспаров предлага на демократичния свят да се изправи и да се бори с всички сили с управлението в Русия.

Каспаров от десетилетия се слави като един от най-големите критици на Путин. В труда си той представя своята визия за случващото се в родината му през последните 15 години.

„Стратегията на Путин, ако това въобще може да се нарече стратегия, е тактика на оцеляване. Той иска да остане на власт, да владее Кремъл. Икономиката ни обаче е трагична, затова той анексира територии и това продава на народа“, казва Каспаров.

Прочетете още

23121212-768x512

Един човек може да промени света мъничко – 10 цитата от осъдения Глуховски

Прокуратурата искаше да го вкара в затвора до 2033-а Писателят нашумя с критиките си към …