Начало / Свят / Фил Колинс ще публикува автобиография

Фил Колинс ще публикува автобиография

Известният музикант Фил Колинс ще публикува своята автобиография догодина, съобщи RollingStone.com. Книгата, която все още няма заглавие, ще излезе на англоезичния книжен пазар през октомври 2016 г. Колинс решил, че най-накрая е дошъл точния момент да издаде мемоарите си. Автобиографията ще бъде публикувана от издателство „Penguin Random House“.

„Няколко пъти през последните години бях питан кога ще напиша мемоарите си. Все ми се струваше, че моментът не е подходящ, досега. След като попаднах на правилните хора в лицето на „Penguin Random House“, вече съм готов да разкажа за живота си, музиката, успехите и провалите от моята гледна точка. Няма да премълча нищо“, коментира големия изпълнител.

Това няма да е първата изява на Колинс като автор. През 2012 г. излезе „The Alamo and Beyond: A Collector’s Journey“ – издание, посветено на колекцията на музиканта от артефакти от битката при Аламо от 1836 г.

Колинс е роден през 1951 г. Той е един от най-успешните рок музиканти от 70-те години на миналия век до днес. Започва като барабанист на прогресив рок бандата „Дженезис“, но по-късно става вокал след напускането на Питър Гейбриъл. През 80-те години стартира не по-малко успешна солова кариера. Колинс е един от тримата музиканти, заедно с Пол Маккартни и Майкъл Джексън, които имат продадени над 100 милиона албума както като членове на група, така и като солови изпълнители. Сред знаковите му хитове са „In the Air Tonight“, „Sussudio“, „Against All Odds“, „I Wish It Would Rain Down“ и др.

Прочетете още

Memo

Мемоарите – майсторски жанр с милионни продажби

Известните повдигат завесата и това се харесва на аудиторията Биографиите и мемоарите заемат все повече място …