Начало / Свят / Последният роман на Рут Рендъл ще бъде мрачен психологически трилър

Последният роман на Рут Рендъл ще бъде мрачен психологически трилър

Последният роман на Рут Рендъл ще бъде мрачен психологически трилър и ще излезе този месец, съобщи „Индипендънт“. Книгата е със заглавие „Dark Corners“ и ще бъде на англоезичния книжен пазар от 22 октомври. Рендъл, една от водещите фигури на британската криминална литература, почина на 2 май тази година.

Когато Карл продава хапчета за отслабване на своята добра приятелка Стейси, които впоследствие причиняват смъртта й, той се заплита в поредица трагични събития. Те започват с преиначаване на истината, преминават в абсолютни лъжи и завършват с убийство. В книгата читателят ще се сблъска с неща като сбъркана самоличност, отвличане и изнудване. Героите са толкова истински, че сякаш ги познаваме лично. Романът изобилства от детайли и горчив хумор, които само подсилват неговото въздействие.

Рут Рендъл е родена през 1930 г. Пише криминални романи и психологически трилъри. Често използва псевдонима Барбара Вайн. Известна е най-вече с поредицата си с главен инспектор Уексфорд. Рендъл е написала и много самостоятелни романи, подписани както със собственото й име, така и като Барбара Вайн. Авторка е и на новели и разкази. На български са превеждани книгите й „Потайният дом на смъртта“, „Езерото на мрака“, „Дърво от ръце“, „Шаферката“ и др. Рендъл получи тежък инсулт в началото на тази година и довел до смъртта й.

Свързани заглавия
Почина Рут Рендъл

Писателката Рут Рендъл е в критично, но стабилно състояние след сърдечен удар

Рут Рендъл: Четенето вече е специализирана, а не рутинна дейност

Прочетете още

ANGELITE NE OCELIAVAT NA LEDA s cena 15.95  lv

На бляскавия лед ангелите не оцеляват

На 11 август излиза новата книга на Александра Маринина – „Ангелите не оцеляват на леда“.  Почитателите …