Начало / Свят / „Viking“ ще издаде мемоарите на Джон Льо Каре

„Viking“ ще издаде мемоарите на Джон Льо Каре

Издателство „Viking“, което работи под шапката на гиганта „Penguin Random House“, ще публикува мемоарите на доайена на шпионските романи Джон Льо Каре, съобщи thebookseller.com. Книгата е със заглавие „The Pigeon Tunnel“ и ще излезе през септември 2016 г. Автобиографията ще бъде първата нехудожествена книга на Льо Каре, чието истинско име е Дейвид Корнуел. Тя ще излезе едновременно в печатен и аудио формат. Аудио изданието ще бъде озвучено от самия писател.

„Откакто работя с Дейвид Корнуел, хората постоянно ме питат кога той ще напише мемоарите си. Читателите ще бъдат изненадани от това, което предстои да прочетат. Подробен поглед отвътре на творческия му процес, разкази за приключения и срещи както с велики личности, така и с хора със самочувствие, но без покритие, както и истории за филмовия бизнес. Автобиографията представлява и анализ на света на литературата и шоубизнеса, базиран над 50 години опит под светлината на прожекторите“, коментира литературният агент Джони Гелър.

Джон Льо Каре е роден през 1931 г. Работил е в контраразузнаването на Великобритания. На опита си от този период базира голяма част от творчеството си. Той е един от най-авторитетните автори на шпионски трилъри, от които преведени на български са „Дама, поп, асо, шпионин”, „Най-търсеният човек”, „Абсолютни приятели” и др.

Свързани заглавия
Внучката на Джон Льо Каре прописа трилъри
Джон Льо Каре: Светът дойде в повече на Филип Сиймур Хофман
Снима се филм по романа „Изменник по вкуса ни“ от Джон Льо Каре

Книги от Джон Льо Каре тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

8748cdb2-0315-4f4b-952e-d7a3b79faedb

„Радвам се, че мама умря“ – не съдете за книгата по заглавието й

Отвратително, гадно, тъпо… какво ли не чухме за броени дни Странно как едно провокативно на …