Начало / Свят / „Viking“ ще издаде мемоарите на Джон Льо Каре

„Viking“ ще издаде мемоарите на Джон Льо Каре

Издателство „Viking“, което работи под шапката на гиганта „Penguin Random House“, ще публикува мемоарите на доайена на шпионските романи Джон Льо Каре, съобщи thebookseller.com. Книгата е със заглавие „The Pigeon Tunnel“ и ще излезе през септември 2016 г. Автобиографията ще бъде първата нехудожествена книга на Льо Каре, чието истинско име е Дейвид Корнуел. Тя ще излезе едновременно в печатен и аудио формат. Аудио изданието ще бъде озвучено от самия писател.

„Откакто работя с Дейвид Корнуел, хората постоянно ме питат кога той ще напише мемоарите си. Читателите ще бъдат изненадани от това, което предстои да прочетат. Подробен поглед отвътре на творческия му процес, разкази за приключения и срещи както с велики личности, така и с хора със самочувствие, но без покритие, както и истории за филмовия бизнес. Автобиографията представлява и анализ на света на литературата и шоубизнеса, базиран над 50 години опит под светлината на прожекторите“, коментира литературният агент Джони Гелър.

Джон Льо Каре е роден през 1931 г. Работил е в контраразузнаването на Великобритания. На опита си от този период базира голяма част от творчеството си. Той е един от най-авторитетните автори на шпионски трилъри, от които преведени на български са „Дама, поп, асо, шпионин”, „Най-търсеният човек”, „Абсолютни приятели” и др.

Свързани заглавия
Внучката на Джон Льо Каре прописа трилъри
Джон Льо Каре: Светът дойде в повече на Филип Сиймур Хофман
Снима се филм по романа „Изменник по вкуса ни“ от Джон Льо Каре

Книги от Джон Льо Каре тук

Прочетете още

caleb-woods-219350-unsplash

Идеи от книгите, които помагат да мислим различно

Купчинката ни е от четири заглавия, макар че може да е много по-голяма… А това, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.