На фокус
Начало / Свят / Стивън Кинг ще завърши трилогията за детектив Бил Ходжис идното лято

Стивън Кинг ще завърши трилогията за детектив Бил Ходжис идното лято

Стивън Кинг ще завърши криминалната си трилогия за пенсионирания детектив Бил Ходжис идното лято, съобщи „Гардиън“. Писателят представи героя в „Мистър Мерцедес“, а читателите се срещнаха отново с него във „Finders Keepers“. Последната част, озаглавена „End of Watch“, ще излезе на англоезичния книжен пазар на 7 юни 2016 г.

Отново основна роля играе и серийният убиец от първите два романа Брейди Хартсфийлд. След като последния му опит за масово убийство се проваля, Брейди е в болница с мозъчна травма. Той обаче успява да въздейства на своя лекар и на своя болничен библиотекар, като ги провокира да извършват убийства. Хартсфийл е създал и електронна игра, която хипнотизира потребителите и ги кара да се самоубиват. Ходжис и неговите помощници Холи Гибни и Джером най-накрая трябва да спрат маниака веднъж завинаги.

Първата част от трилогията, „Мистър Мерцедес“, е преведена на български и достъпна в  книжарниците. „Sonar Entertainment“ пък работи върху телевизионното адаптиране на книгата. През ноември тази година предстои да излезе сборника с разкази на Кинг „The Bazaar of Bad Dreams“.

Свързани заглавия
„Мистър Мерцедес“ донесе на Стивън Кинг престижната награда „Едгар“
„Мистър Мерцедес“ от Стивън Кинг (ревю)
„Мистър Мерцедес“ на Стивън Кинг излиза на български през декември

„Мистър Мерцедес“ тук

Книги от Стивън Кинг тук

Прочетете още

hollystephenkingcouv

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 септември – 24 септември)

Очаквано, новият роман на Стивън Кинг „Холи“ се позиционира на първо място тази седмица, а …