Начало / България / Писателите от Варна организират открита беседа на тема „Бежанци“

Писателите от Варна организират открита беседа на тема „Бежанци“

Общество на писателите – Варна отправя традиционна покана до пишещи, мислещи, дискутиращи и анализиращи за участие в открита беседа на тема „Бежанци“. Това е втората беседа за тази година  и общо седма от началото на инициативата през 2014 г.

Поводът за беседата е мъката на бягащите от пожар хора: гори мястото, в което са се родили и те търсят спасение на място, което е далеч от техния пожар, но и манталитет, а ужасният им път минава през едно море и през едни Балкани.

„Напишете и/или пратете текст, елате да поговорим и поспорим, да общуваме в един своеобразен литературен форум на гражданското общество по актуална наболяла тема.

Датата на Беседа №7 е 28 октомври 2015 г., сряда. Часът и мястото на срещата се уточняват и ще бъдат известени седмица преди срещата на сайта на Общество на писателите – Варна, и в профила във Фейсбук.

Ако не можете да присъствате лично, текстове можете да изпращате на e-mail omp.varna@gmail.com. Крайният срок за изпращане е 27 октомври 2015 г.“, се казва в прессъобщението на организаторите.

В плановете на издателската платформа на Обществото на писателите – Варна, е издаването на книга с подборка от всички теми и автори, участвали досега в беседите.

Прочетете още

unnamed

Сирийски бежанец създаде библиотека в Берлин

В един берлински апартамент се обединяват усилията на учени, писатели и издатели да създадат убежище …