Начало / България / Распутин е герой в третия том „Смърт на брудершафт“

Распутин е герой в третия том „Смърт на брудершафт“

“Странен човек” и “Победен гръм да се раздава!”  влизат в третия том от поредицата „Смърт на брудершафт“ на Борис Акунин, съобщи издателство „Еднорог“.  Книгата е вече на книжния пазар.

Поредицата се състои от десет романа, всеки един издържан в духа на различен кинематографичен жанр – трагедия, мелодрама, екшън, мистерия. Действието е съсредоточено върху непрестанното съперничество между руското и германското разузнаване по време на Първата световна война. Двамата основни герои са Алексей Романов и Зеп фон Теофелс, но Акунин инплантира и загадъчната фигура на монаха мистик Григорий Распутин.

В „Странен човек” майор Йозеф фон Теофелс е натоварен с тежка задача – компрометирането на самия ръководител на руското контраразузнаване. Изобретателният му ум го отвежда в салоните на петербургската аристокрация, където той може да нанесе своя удар, а любовта на една жена му отваря път към заветната цел. Срещата с Распутин е изгодна, но и озадачаваща – възможно ли е тук да има нещо, което здравият разум да не може да обясни? Распутин – вечната загадка! Свят човек ли е той или шарлатанин, Божи пратеник или интригант, повличащ Русия към бездната?

В “Победен гръм да се раздава!” подпоручик Алексей Романов вече си е създал име на опитен и съобразителен служител на контраразузнаването и твърдо вярва, че преживяното през изминалите години е вкаменило сърцето му, че нищо вече не може да го трогне и изненада. Когато от Главната квартира му възлагат задача, свързана със секретната подготовка на голямо руско настъпление по един от фронтовете, той тръгва със съзнанието, че от неговата съобразителност зависи изходът на гигантска операция…

Борис Акунин е творческият псевдоним на Григорий Чхартишвили, филолог, литературен критик, преводач и журналист, японист с международна известност. Работил като заместник главен редактор на списание „Иностранния литература”, главен редактор на двайсеттомната „Антология на японската литература”, председател на мегапроекта „Пушкинска библиотека”, през 1998 година Акунин започва реализацията на своя литературен проект под общия надслов “Приключенията на Ераст Фандорин”, чиято цел е във всяко заглавие да бъде представена една от разновидностите на класическия криминален роман. За кратко време поредицата прави Акунин един от най-четените автори в Русия, придобил едва ли не легендарна популярност, негови произведения се екранизират (“Aзaел”, „Статски съветник”, „Турски гамбит”). Неговите блестящи исторически мистерии от поредиците „Приключенията на Ераст Фандорин”, „Приключенията на сестра Пелагия” и „Приключенията на магистъра” възвръщат доброто име на популярната литература. През 2000 г. Акунин е обявен за Писател на годината в Русия, номиниран за наградата „Смирноф-Букър”. Романите на Акунин се превеждат и издават във Великобритания, Италия, Франция, Япония, Германия и други страни.

Свързани заглавия

Поредицата „Смърт на брудершафт“ на Акунин ще бъде публикувана и на български

Борис Акунин напуска Русия заради Путин

Борис Акунин: Владимир Путин вече няма избор

Акунин: Докато в Русия има политически затворници, не мога да бъда с Путин в една стая

Борис Акунин за случая с „Пуси райът“: Чувствам отвращение

Руски писатели измислиха как да протестират срещу Путин

Акунин написа първия си сериозен роман

Акунин обяви, че ще се филмира „Диамантената колесница”

Писателите Биков и Акунин са готови да се срещнат с Путин

Зад Ана Борисова и Анатолий Брусникин се криел Акунин

Книги от Борис Акунин тук

Прочетете още

Boris_Akunin-232x300

Излиза втора книга от поредицата „Смърт на брудершафт“

Нова книга от поредицата на Борис Акунин „Смърт на брудершафт“ ще бъде публикувана на български, …