На фокус
Начало / Свят / Критиците са безмилостни към романа на Мориси

Критиците са безмилостни към романа на Мориси

Дебютният роман на певеца Мориси е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи „Индипендънт“. Книгата е озаглавена „List of the Lost“ и е издадена от „Penguin“. Известният със своята претенциозност изпълнител обаче получи много ниски оценки за труда си от литературните критици, които силно съветват читателите да не четат романа.

„Не четете тази книга. Не се цапайте с нея, независимо колко изкушаващо кратка изглежда. Тези, които са отпечатали изданието, трябва да потънат от срам. Трудно е човек да се сети за нещо с по-лошо качество, което е поставяно между корици, и то от авторитетно издателство. Книгата е абсолютен боклук, отпадъчен продукт от въображението на Мориси“, пише журналистът на „Гардиън“ Майкъл Хан.

Действието в „List of the Lost“ се развива през 70-те години на миналия век. Отбор по щафетно бягане извършва убийство при инцидент. Жертвата обаче се оказва демон, възприел човешка форма, който ги проклина. Алекс Кларк, отново от „Гардиън“, пише:

„Невероятно е да си мислим, че е възможно книга от 118 страници да изглежда прекалено дълга, но ето, че това е факт. Стивън Патрик Мориси, не го прави отново, горещо те моля! Но като те познавам, вероятно ще го направиш.“

Британският „Телеграф“ пък направи класация на 10-те най-лоши изречения в книгата. Сред тях е описание на секс сцена в изречение от 74 думи.

Припомняме, че автобиографията на Мориси, бивш вокал на поп групата „The Smiths“, излезе през 2013 г. Тя също не получи добри отзиви от литературната критика, но се превърна в бестселър.

Свързани заглавия
Дебютният роман на Мориси излиза през септември

Критикът на мемоарите на Мориси с „Брадвичката на годината“

Мориси става и писател – ще публикува роман
Автобиографията Мориси моментално се превърна в бестселър
„Penguin” издава автобиографията на Мориси от „The Smiths”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Тим

„Тим“, който учи на милост

Този роман е съизмерим с бестселъра ù „Птиците умират сами“ Австралийската писателка Колийн Маккълоу умее …